KubalaKKS 30.06.2024 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca Witam.Koledzy mam pytanko. Jaka może być przyczyna tego że od 4 dni przy kominie pod drzwiczkami rewizyjnymi gdzie znajduje się odprowadzenie kondensatu wydohywa się na zewnątrz czarna "klejąca" substancja. Nie wiem czy to smoła czy to jakiś klej z pelletu. Wylewa mi się na zewnątrz na ścianę.. nic nie było zmieniane w ustawieniach pieca . Pellet ten sam. Czytam różne fora i nie mogę się doczytać.Czy to norma ? Czy to wina pelletu ? Może coś w ustawieniach pieca należy zmienić? Temperatura zadana pieca wynosi 55. Minimalna 45 a maxymalna 80 (podaje parametry bo na innych forach ktoś pisał że być może temperatura za niska). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goguś1719517740 30.06.2024 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca Latem nie ma naturalnego cugu w kominie więc też i brak jego wentylacji -suszenia , zimą wszystko pewnie ustąpi , ja pieca praktycznie nie używam od dłuższego czasu to wyjmuję klapkę wyczystki i jakaś tam wentylacja jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts