tlenn 01.07.2024 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2024 Dzień dobryJestem przed wymianą izolacji poddasza którą zniszczyła kuna. Wełna będzie zastąpiona celulozą. Dodatkowo na szczycie dachu w miejscu gdzie łączą się dachówki chciałem zamontować siatkę tak aby miała trudniej powrócić. Czy ma ktoś doświadczenie jaka to może być siatka tzn. grubość drutu czy wymiar oczka albo link do produktu. Przy okazji remontu będę tez chciał usunąć mech z dachówki czy jest cos lepszego od Tenzi Moss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tlenn 12.08.2024 06:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2024 (edytowane) Siatka kupiona, może ktoś ma jakieś zdjęcia jak to położyć. Planuje montaż pod gąsiorami i w okolicy okapu. Edytowane 12 Sierpnia 2024 przez tlenn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iskierniczek 12.08.2024 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2024 Dekarze którzy u nas robili dach, powiedzieli, że jedyne pewne zabezpieczenie dachu przed kunami to pełne deskowanie. Powiedzieli, że kuna zawsze wróci o ile się jej nie zabije, lub wywiezie minimum 15km od domu. A celulozy kuna "nie lubi" ze akurat na te rozwiązanie się zdecydowałeś? ja słyszałem, że jedynie piana PUR jest tym czego kuna się nie chwyci. Bardzo fajne opisane są niektóre sprawy związane z budową dachu na kanale YT "anatomia dachu" może, akurat coś o zabezpieczeniu dachu przed kuną się też tam znajdzie. Autor kanału ogłasza się, że za odpowiednią opłatą udziela również porad i rozwiązań - może to coś pomoże? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tlenn 12.08.2024 13:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2024 Celuloza podobno jej nie odpowiada, informacje ze stron internetowych. Co do pianki PUR podobno też jest dla niej mało atrakcyjna ale na youtube znalazłem kilka filmów ,że i tam weszła. Pełne deskowanie odpada bo wiąże się z całkowitą przeróbką dachu. Ktoś kiedyś na forum pisał i jest kilka filmów w sieci ,że pod gąsiory siatka i w okolicy okapu tak jak "wróblówka" oraz okolica murłaty. Dzięki za info o "anatomia dachu" zobaczę co tam jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts