loruro 02.07.2024 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2024 Cześć,Wspólnota zdecydowała się wyremontować balkony w bloku.Postanowiono zostawić istniejącą balustradę, skuć stare płytki i postawić nowe, bez fug, na dystansach (z tego co znalazłem nazywa się to taras wentylowany).Na zdjęciu widać efekt końcowy.Widoczne są wycięte szpary potrzebne, żeby włożyć płytkę pod balustradę. Największa ma 15,5 x 2 cm.Wykonawca twierdzi, że tak ma być i tak zostanie.Mi się to osobiście wizualnie nie podoba.Czy to faktycznie normalne przy tej technologi czy wykonawca mnie zbywa?Da się coś z tym zrobić?Nie mam na ten temat pojęcia, a szukając po internecie nic sensownego nie znalazłem.[ATTACH=CONFIG]469291[/ATTACH] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irtherm 17.07.2024 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2024 (edytowane) Marka balustrady na pręcie żebrowanym dobre - wyglądem balkonów to się przejmują, a to ze konstrukcyjnie balustradę dźwiga cienki pręt to nikogo nie dziwi. Słupek balustrady to ramie dł. 110 cm opierając się o taka balustradę monet zginający na pręcie będzie w granicach plastyczności i całość trzyma tylko mocowanie do ściany i to że to duża pospawana rama jest. Eh ........... Tą szelingę możesz zamaskować na klika sposobów. Kupić metalowa listwę z alu albo nierdzewka szersza niż ta bruzda i po prostu ja wkleić albo przyciąć płytkę wpasowując się do brudy i od spodu podkleić ją np: XPSem albo purenitem co tam z budowy zostało żeby się poziomem zrównało. Dopóki to jest poza strefą narażona na obciążenia użytkowe to tylko estetyka Edytowane 18 Lipca 2024 przez irtherm 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts