Zbyszekkwia 05.07.2024 03:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca W planie budowy altany z suporeksu 5x5m nie było przewidzianego poddasza. "Fachowiec" wznosząc dach machnął się o 6"stopni. Dach miał być wysokości 1,73m a jest teraz 2,18m . W związku z tym chcę wzmocnić konstrukcję dodając między wiązarami dodatkowe "legary' dając mi wsparcie co 0,5m. Niestety wszystko zabudowane i jest mało miejsca by umieścić tam 5 metrowe belki. Muszę włożyć tam je w dwu kawałkach. Tu jest moje pytanie: jak połączyć deski 140mmx45mm by były solidną podstawą podłogi z płyt OSB? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swierol 05.07.2024 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca Przede wszystkim ich "zakład" musi być długi i dobrze skręcony w przynajmniej czterech miejscach. Chyba najlepiej szpilką na przestrzał, szeroką podkładką i dobrze skręcić. Tylko tyle lub aż tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbyszekkwia 05.07.2024 11:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca Dzięki za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts