Yanoda 06.07.2024 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca Witam, słuchajcie pierwszy raz kładłem styropian. Jeśli to istotne - 10cm, ściana w sumie gładka, ale troszkę skręcała więc na odcinku 7m musiałem ją trochę równać. Różnica między jej krańcami na tym odcinku to jakieś 1-1,5cm. Wysokość oklejania 235cm (pod balkonem). Generalnie to ściana od ciepłego garażu i na efekcie ocieplenie w ogóle mi nie zależy, jedynie wygląd. Jako, że nie wpadłem na inny pomysł i jest już za późno, w miarę przesuwania się po ścianie dawałem więcej kleju. Wiem, że to do kitu. Pod sam koniec jest to jakieś 2-2,5 cm Ściana o dziwo wyszła zaskakująco prosto - idealnie trzyma pion, w poziomie zdarzają się odchylenia około 1-2mm, ale jeszcze nie tarowałem. No i tu pytanie, bo przy jednej płycie ewidentnie z jednej strony dałem za mało kleju, o czym dowiedziałem dopiero przy kołkowaniu - kołek wepchnął ją na odcinku około 15cm w głąb na 1cm. Troszkę sobie sobie to miejsce starowałem, ale nie wiem teraz czy mam to równać przed kładzeniem siatki, czy wyrównać właśnie w trakcie jej kładzenia? W obu przypadkach prosiłbym o poradę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zeusik6 06.07.2024 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca starujesz w jednym miejscu to znow w pionie zdarzy sie dołek, osobiscie rownałbym klejem. Długi nóz i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yanoda 06.07.2024 19:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca W trakcie kładzenia siatki czy np. dzień wcześniej i zostawić do wyschnięcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zeusik6 06.07.2024 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca W trakcie, ja chyba kładłem paca zębata chyba 6mm na płyty klej, potem siatka i ściągałem nożem. Dojdzie jeszcze druga warstwa po wyschnięciu pierwszej, to powinno takie coś skorygować. Ściągać tylko długim nożem np. 60cm żeby w miejscu dołka zostało więcej kleju i powinno być ok. Trzeba pamiętać że nie ma idealnej elewacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yanoda 06.07.2024 21:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca Dzięki, no to tak zrobię. W sumie właśnie dopiero teraz mnie uświadomiłeś, że takie rzeczy się zdarzają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts