GreGrek 08.07.2024 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca Dzień dobry!Zapewne słyszeliście o zależności, jakoby barwa ścian i oświetlenie pomieszczenia miały wpływać na to, jak się czuje temperaturę wewnątrz? To ja się podzielę paroma swoimi spostrzeżeniami.Jakieś 3 miesiące temu przemalowałem salono-sypialnię w mieszkaniu (blok sprzed kilkudziesięciu lat). W taki sposób, że dwie ściany były jasnoniebieskie, dwie kolejne zielonkawe (w tym jedyna z oknami). Rzekomo takie kolory miały sprawić, że będzie wrażenie nieco niższej temperatury.Być może inne czynniki na to wpłynęły, ale w porównaniu z kombinacją czerwony-żółty-pomarańczowy, jaką miałem wcześniej przez 10-12 lat, nie odczuwam żadnej różnicy. Jak było gorąco, tak jest:mad: W tych badaniach deklaratywnych chyba sugerowali odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts