art_composites 08.07.2024 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca Cześć.Mam dom, typowa kostka z lat xx.Zaczynamy ocieplać, tzn szykujemy się do tego Dom jest podpiwniczony, ale jak na razie ocieplamy tylko powyżej gruntu.I tu moje pytanie.Czy przy samej ziemi zamontować listwę startowa ? I iść w górę z styropianem.Czy ocieplać bez tej listwy ?Wydaje mi się że z listwą, zawsze to jakoś zabezpieczy styro przy ziemi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zeusik6 08.07.2024 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca Generalnie powinno się to łączyć z ociepleniem od gruntu, a wiec w Twoim przypadku podpowiewniczenia. Napisze jak ja robilem i jak jest u mnie, styrodur ociepla fundamenty 10cm grubośći. Na niego położyłem styropian pod tzw. cokół wysokość ok 15-20cm (mozna wyzej) pod poziomice, potem na cokol polozylem naroznik z siatka 15cmx15cm i na to juz kladlem docelowy styropian scienny 15cm. Listwy startowej nie kladlem, choc mozna wlasciwie jesli pociagniesz dobrze klejem przy laczeniu z cokolem to wyjdzie na to samo, watpie by szczur sie tu przebil przez ten klej i siatke pod styropian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
art_composites 09.07.2024 02:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca Czyli po prostu mówisz żeby przeciągnąć klejem styropian od spodu, tzn w miejscu łączenia z gruntem i powinno wystarczyć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
art_composites 09.07.2024 05:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca A powiedz mi jeszcze, gdy mam ściany równe, to mogę klej nakładać na całą płytę grzebieniem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zeusik6 09.07.2024 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca daj jakieś zdjęcie ja kto wygląda bo ciężko sobie wyobrazić, nie masz ocieplenia tego podpiewniczenia? niektorzy nakladaja po obwodzie i plackam, ale mozna tez grzebieniem po całości jeśli naprawdę równe ściany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
art_composites 09.07.2024 08:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca To jest stare budownictwo, dom kostka tzw gierkówka. Brak ocieplenia, tylko hydroizolacja.Ściany równe, otynkowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts