jurp 13.07.2024 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2024 Korzystając z tego, że moi sąsiedzi z góry robią generalny remont mieszkania, chcę przekonać ich do zastosowania mat tłumiących akustycznie pod podłogą, jednak oni nie chcą jej wymieniać, twierdząc, że tylko ją przeszlifują i polakierują. Ponieważ podłoga jest z deski barlineckiej, sugerowałem jej demontaż i ponowny montaż (dokładnie w takiej samej kolejności ułożenia paneli) po położeniu maty wygłuszającej (podłoga jest oczywiście pływająca), ich fachowiec od podłóg twierdzi, że te stare panele barlineckie nie miały łączeń przy pomocy takich zamków, jakie są obecnie stosowane, a są sklejone na pióro-wpust. Czy to możliwe? Mam wrażenie, że sąsiedzi chcą mnie po prostu tym zbyć, mimo, że zaoferowałem pokrycie kosztów prac i oczywiście maty wygłuiszającej. Dla pełnego obrazu sytuacji: Ta ich podłoga jest dla mnie od wielu lat dużym problemem, bo w połączeniu ze stropem niespełniającym wymagań Polskiej Normy na izolację dla dźwięków uderzeniowych, ustawicznie doświadczam impulsowych hałasów na poziomie 60-80dB przy uderzeniach w podłogę (upadki twardych przedmiotów, bieganie dzieci, przesuwanie mebli, stukanie szufladami). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts