patrickloko 18.07.2024 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca Mam zamiar docieplić/naprawić poddasze użytkowe w domu z 2012. Chcę to zrobić jak najmniej inwazyjnie .Aktualnie jest wełna 15 cm, zabudowa karton gips i bardzo nie komfortowe warunki na poddaszu. Potrzebuję informacji od osób, które skorzystały z docieplenia granulatem celulozowym w istniejącym już domu, jak oceniają efekty. Czy to faktycznie pomogło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasusu 30.07.2024 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca Wygląda normalnie. Jeśli rachunki są wyższe niż pożądane, dodaj więcej izolacji. W ciągu ostatnich kilku lat przepisy często się zmieniały, ponieważ w nowym budownictwie wymagana jest duża ilość izolacji. Dodałem izolację do mojego nowego domu. R49 to teraz moja wartość, czyli bardzo głęboka izolacja. Około półtorej stopy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasusu 31.07.2024 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 19 hours ago, jasusu said: Wygląda normalnie. Jeśli rachunki są wyższe niż pożądane, dodaj więcej izolacji. W ciągu ostatnich kilku lat przepisy często się zmieniały, ponieważ w nowym budownictwie wymagana jest duża ilość izolacji. Dodałem izolację do mojego nowego domu. R49 to teraz moja wartość, czyli bardzo głęboka izolacja. Około półtorej stopy. i got this... https://xender.vip/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek W 24.09.2024 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września Sugerowałbym dołożenie kolejnej wartwy 15cm izolacji pod krokwie. Wówczas komfort termiczny na poddaszu powinien się zncznie poprawić , choć będzie on również zależał od ilosci okien połaciowych i ich jakości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
esteta 2 03.10.2024 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października W dniu 24.09.2024 o 08:38, Tomek W napisał: Sugerowałbym dołożenie kolejnej wartwy 15cm izolacji pod krokwie. Wówczas komfort termiczny na poddaszu powinien się zncznie poprawić , choć będzie on również zależał od ilosci okien połaciowych i ich jakości Bez przesady. Dołożenie 15 cm. izolacji obniży wysokość pomieszczenia o 15 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek W 04.10.2024 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 9 godzin temu, esteta 2 napisał: Bez przesady. Dołożenie 15 cm. izolacji obniży wysokość pomieszczenia o 15 cm. Tak to prawda ale są poddasza na któych można pozwolić sobie na obniżenie wysokości o te 15cm . Wszystko zalezy od zastanych warunków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts