karolina_magdalena 21.07.2024 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca Witam, zaczynamy remont mieszkania w kamienicy na 3 piętrze. Mam problem z doborem materiałów do różnych etapów prac- w sklepach i w internecie jest ogromny wybór różnych materiałów i propozycji ich wykorzystania, a ja coraz bardziej się gubię. Mamy dziury po kołkach czy innych gwoździach, które chcemy czymś zakleic. Na pewno będą dziury po bruzdowaniu pod nowe kable. Jest dużo miejsc, w których słychać że tynk cementowo-wapienny się odparzył i trzeba będzie go skuć i szpachlować te miejsca. Potrzebujemy wtopić narożniki. Na sam koniec bo wyrównaniu tych ubytków chciałabym położyć gladz polimerową. Przed gładziami potrzebujemy położyć siatkę wzmacniającą, doradzono mi w sklepie żeby wtapiać ją tylko na kleju do siatki- czy to dobry pomysł? Czy jakaś firma jest polecana? Czy na większe dziury stosować tynki gipsowe, klej gipsowy, inne masy szpachlowe, gotowe czy do rozrabiania? Co bedzie łatwe w obrobce lub w ewentualnych poprawkach dla amatorów? Jeśli ktoś ma doświadczenie co najlepiej sprawdza się w starych murach to chętnie przyjmę wszystkie rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts