Raste55 26.07.2024 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2024 Cześć! Jestem nowym użytkownikiem forum, a więc witajcie! Czytałem wiele porad na tym forum, ale odpowiedzi na aktualny problem nie mogę znaleźć, a mianowicie: Ostatnio został położony mi taras z desek z kompozytu. Z racji, że jest to stropodach i jest na nim papa pod spodem, steropisn xps, taras musiał zostać położony na podkładkach gumowych poziomujących i legarach aluminiowych (taras/balkon w budynku - deweloperka). Problem jest taki, że przez to że deski są nieuziemione a są kompozytowe to zbiera się na nich ładunek elektrostatyczny, który jest odprowadzany kiedy opieram się o barierkę. Czy posiada ktoś może podobne doświadczenia i znalazł rozwiązanie problemu? Od razu zaznaczam, że taras raz przemyłem płynem antystatycznym, ale pomogło to tylko do pierwszego deszczu. Pozdrawiam i z góry dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts