michniak 28.07.2024 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca Witam. Obecnie mam ogrzewanie prawie wyłącznie na grzejnikach. Tylko w kuchni mam podłogówkę ale chcę stopniowo kłaść ogrzewanie podłogowe w pozostałych pomieszczeniach. W załączniku jest zdjęcie mojego rozdzielacza gdzie wszystkie rurki są miedziane. Chcę zostawić kilka grzejników dlatego mam pytanie czy jeśli kupię rozdzielacz pod podłogówkę i zamontuję na tej samej wysokości co stary to będę mógł przykręcić do niego rurki miedziane? Czy może taki rozdzielacz jest wyłącznie pod rurki pex? Proszę o odpowiedź bo konkretnej informacji nie znalazłem w internecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annalise27 30.07.2024 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca On 7/29/2024 at 12:04 AM, michniak said: Witam. Obecnie mam ogrzewanie prawie wyłącznie na grzejnikach. Tylko w kuchni mam podłogówkę ale chcę stopniowo kłaść ogrzewanie podłogowe w pozostałych pomieszczeniach. W załączniku jest zdjęcie mojego rozdzielacza gdzie wszystkie rurki są miedziane. Chcę zostawić kilka grzejników dlatego mam pytanie czy jeśli kupię rozdzielacz pod podłogówkę i zamontuję na tej samej wysokości co stary to będę mógł przykręcić do niego rurki miedziane? Czy może taki rozdzielacz jest wyłącznie pod rurki pex? Proszę o odpowiedź bo konkretnej informacji nie znalazłem w internecie. slope Teoretycznie możesz podłączyć rury miedziane do nowego rozdzielacza podłogowego. Rozdzielacze są zazwyczaj uniwersalne i umożliwiają podłączenie różnych rodzajów rur, w tym miedzi i PE-x. Upewnij się, że posiadają odpowiednie złącza do połączenia rur miedzianych z rozdzielaczem. Mogą to być np. złącza prasowane, zaciskane lub lutowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michniak 30.07.2024 20:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca Czymś takim podłączę rurkę miedzianą do rozdzielacza? https://allegro.pl/oferta/zlaczka-adapter-pex-15x3-4-gw-eurokonus-euroconus-11574864292 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts