Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy na zawilgoconą podłogę mogę wylać posadzkę samopoziomującą?

Kerimuss

Recommended Posts

Po deszczowej wiośnie podniósł się poziom wód gruntowych i wskutek tego mam w garażu zawilgoconą podłogę z betonu.

Ponieważ zięciowi zostało sporo posadzki samopoziomującej namawia mnie żebym wylał ją na tą podłogę.

Mam wątpliwości, czy jest sens to robić? Jak długo będzie ta posadzka schnąć skoro podłoże ciągle wilgotne jest?

No i w ogóle jaka będzie tego jakość jeżeli w tak dziwnych warunkach będzie to wykonywane.

Co proponujecie i jakie macie uwagi?

• 2 weeks później...

Wyjmij wszystko, co jest luźne, wszelkie kawałki, które są odpryskiwane lub popękane. Upewnij się, że jest wolny od wszelkich zanieczyszczeń. Przed użyciem betonu samopoziomującego należy dobrze zagruntować powierzchnię. Jeśli masz większe szczeliny, większe niż 2 cale, zalecałbym najpierw użycie masy betonowej do wypełnienia obszaru, pozostawienie go do całkowitego wyschnięcia, a następnie zagruntowanie. Następnie będziesz gotowy na masę samopoziomującą.

On 8/7/2024 at 5:53 PM, ojiolkem said:

Wyjmij wszystko, co jest luźne, wszelkie kawałki, które są odpryskiwane lub popękane. Upewnij się, że jest wolny od wszelkich zanieczyszczeń. Przed użyciem betonu samopoziomującego należy dobrze zagruntować powierzchnię. Jeśli masz większe szczeliny, większe niż 2 cale, zalecałbym najpierw użycie masy betonowej do wypełnienia obszaru, pozostawienie go do całkowitego wyschnięcia, a następnie zagruntowanie. Następnie będziesz gotowy na masę samopoziomującą https://vidmate.onl/.

I got this,...