Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zmiana kierownika budowy

kunenek

Recommended Posts

Jestem zmuszona zmienic kier. budowy i nie wiem jak to zrobic , ponieważ w starostwie powiedzieli mi , że musze miec na piśmie rezygnację poprzedniego kierownka i oświadczenie nowego. Oświadczenie o przejęciu obowiązków nowego kierownika już mam lecz nie mam rezygnacji poprzedniego.A nie mam dlatego że poprzeni kierownik bud jest nieuchwytny, kilkakrotnie dzwoniłam do niego lecz normalnie mnie olewa co moge zrobić w tej sytuacji?

Pozdrawiam Ewa

Witam

Zawiadom na piśmie urząd, że z dniem xx były kierownik (imię nazwisko) przestał pełnić obowiązki kierownika. I że z dniem xx przejął je (imię nazwisko) i dołącz oświadczenie nowego kierownika.

Pamiętaj że to Twoja budowa i nikt nie może Ci narzucać komu dajesz robotę i nie będziesz prosić delikwenta czy zgodzi się zrezygnować z fuch.

Pozdrawiam Jacek

Jest dokładnie tak jak mówią moi przedpiszcy (chyba nikogo nie obrażam?). Ja zmieniłem kierownika budowy składając w wydziale architektury pismo informujące o zmianie oraz oświadczenie nowego kierownika. Gdyby mieli coś przeciwko temu to powinni się ustosunkować negatywnie w ciągu miesiąca, a jeżeli to nie nastąpiło to znaczy, że zaakceptowali informację i nie mają prawa żądać czegokolwiek dodatkowo. U mnie w Krakowie jest spokój, ponad 1,5 roku temu wymieniłem kierownika i jest OK. Nie przejmuj się takimi drobnostkami. Lepiej oszczędzaj energię na roboty wykończeniowe, bo wtedy potrzeba jej bardzo dużo. Powodzenia! :smile:

Jest dokładnie tak jak mówią moi przedpiszcy (chyba nikogo nie obrażam?). Ja zmieniłem kierownika budowy składając w wydziale architektury pismo informujące o zmianie oraz oświadczenie nowego kierownika. Gdyby mieli coś przeciwko temu to powinni się ustosunkować negatywnie w ciągu miesiąca, a jeżeli to nie nastąpiło to znaczy, że zaakceptowali informację i nie mają prawa żądać czegokolwiek dodatkowo. U mnie w Krakowie jest spokój, ponad 1,5 roku temu wymieniłem kierownika i jest OK. Nie przejmuj się takimi drobnostkami. Lepiej oszczędzaj energię na roboty wykończeniowe, bo wtedy potrzeba jej bardzo dużo. Powodzenia! :smile: