44tery 01.08.2024 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2024 (edytowane) Proszę o porady w sprawie zadaszenia "domku" tzw. holenderskiego o wymiarach 11m x 3.1m + taras ok. 11m x 3m. W załączniku dodałem ręcznie narysowany projekt i zdjęcia poglądowe wyszukane w internecie, a pytania mam: 1) Jakich wymiarów/przekroju użyć do postawienia pionowych podpór, czy 10x10 wystarczą. 2) Jakich wymiarów/przekroju użyć kalenicy 3) Jakich wymiarów/przekroju użyć krokiew 4) Z czego najlepiej zrobić dach. Działka leśna, spadają szyszki i igliwie. Będę stawiał sam i wiem że czym większy przekrój tym lepiej, ale za to drożej i stąd powyższe pytania żeby zrobić to dobrze i nie przepłacać na materiale. ps. i może nie pchać się w drewno, tylko zrobić konstrukcje z profili metalowych? Edytowane 1 Sierpnia 2024 przez 44tery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts