RJD2 02.08.2024 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2024 Dzień dobry, będziemy montować w kuchni blat dębowy. Stolarz w kwestii olejów preferuje tylko Osmo twardy wosk. I teraz moja zagwozdka. Jako, że ten wosk jest dosyć drogi martwi mnie nakładanie w późniejszym czasie kolejnych warstw. - Co jaki czas trzeba powtarzać operacje olejowania/woskowania tym akurat specyfikiem? - Czy tak samo jak w przypadku zwykłego oleju wystarczy przejechać papierem przez nałożeniem warstwy "odświeżającej" po miesiącach użytkowania? Czy będzie to bardziej czasochłonne zdzieranie grubszej warstwy? - Czy nie lepiej zabezpieczyć jednak zamiast Osmo olejem (np. wyczytałem, że jest bardzo dobry: olej tungowy marki Borma Wachs). Macie jakieś doświadczenie w sprawie wosku Osmo? Jak w praktyce to wygląda? Dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RJD2 02.08.2024 11:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2024 I jeszcze jedno pytanie. Czy jeśli wosk nie podbije mojego serca to w niedalekiej przyszłości mogę szlifnąć blat i przelecieć zwykłym olejem? A może mogę to zrobić bez jakiegoś gruntownego szlifowania? Czy da się położyć olej na taki wosk? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts