Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Co Was motywuje do podjęcia decyzji o budowie...?

Startuję z budową, bo...  

139 użytkowników zagłosowało

1. 1. Startuję z budową, bo...

Recommended Posts

A Ja zawsze chcialam miec duze luksusowe mieszkanie az....pewnego dnia zaczelam przeliczac....

no i stwierdzilam ze zmieniam zdanie!

Mieszkania sa drogie a zwlaszcza duze i luksusowe - takie o nietypowym ukladzie w centrum Krakowa kosztuja wiecej niz nie jeden dom!!!

Do tego - dodam ze jeszcze calkiem niedawno (mieszkajac w bloku na parterze) nie przeszkadzalo mi jak dzieciaki biegaly po klatce schodowej i trzaskaly drzwiami piszczac przy tym jakby je ktos ze skory obdzieral....teraz mam tego dosyc!!!

Obecnie wynajmuje skromne mieszkanko w domu jednorodzinnym - nad glowa biega mi dwoje dzieciakow (dzieci wlascicielki) - strasznie mnie to wkurza zwlaszcza w weekend kiedy czlowiek nareszcie pragnie dluzej pospac a tu o 7 czy 6:30 ktos skacze i piszczy - nie wyobrazam sobie tego dluzej - im jestem starsza tym mniej mam cierpliwosci!!!

Do tego mieszkajac w bloku wciaz sie wysluchuje jak dzieciaki podczas dnia wolaja mame - mmmmaaammmoo rzuc mi "to" czy "tamto" - bo nie chce im sie po schodach wchodzic!

Zapragnelam miec swoj dom - to wlasnie zmobilizowalo mnie do podjecia decyzji!

• 1 month później...
  • Odpowiedzi 85
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 4 years później...

Wybrałam czwartą opcję, bo jest minimalnie przed drugą i pierwszą w moim zestawieniu priorytetów. Ogródek zresztą założyłam zaraz po zakupie działki. :)

Marchew, rzodkiewki, słoneczniki, cukinie i co mi tam jeszcze do głowy przyszło. Tej wiosny znów zasieję i zasadzę (trzeci już raz).

Sąsiadów blokowych specjalnie nie nienawidzę, ale miłością też do nich nie pałam.

Ważny argument, którego brak w ankiecie to dzieci. Mamy na razie jedno i bokiem wychodzi mi szarpanie się z wózkiem wywlekanym z piwnicy (mieszkamy na poddaszu starego poniemieckiego bloku), omijanie psich kup i wdychanie miejskich spalin.

A, jeszcze jeno. Tak jakby mam trochę za dużo pieniędzy. :p Wtykanie kasy banku to słaby zysk, rozrzucanie tej kasy na używki, hazard, drogie ciuchy, restauracje jest sprzeczne z moją naturą, więc budowa to w miarę rozsądne lokowanie pieniędzy.

A ja mam sąsiada który wprowadził się piętro wyżej i ma pianino :(

to już 2 lata , a ja w tej chwili jak słyszę muzykę klawiszową to mam niekontrolowane odruchy.Od zawsze marzyłem o domku a teraz zaczynam realizować marzenia ....doszło po prostu jeszcze jedno: nie słyszeć już więcej durnia z pianinem dziennie od 17 do 19 !!!