Mateusz_88 06.08.2024 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia Cześć, Jestem po pierwszym dniu tynkowania. Niestety bardzo duze rozczarowanie. O ile płaszczyzny sprawdzane na łacie 2m są w miarę ok tak kąty są zrobione fatalnie. Odchyłki 8-12mm praktycznie na każdym narożniku. Szczytem osiągnięć ekipy jest odchyłka w prysznicu 7mm gdzie po drugiej stronie ściany gdzie nie ma jeszcze tynku jest 0mm na bloczku. Dodatkowo wg mnie źle są osadzone listwy przyokienne - proszę o potwierdzenie. Czy nie powinna być widoczna tylko silikonowa uszczelka? Tutaj dodatkowo widać plastik na szpalecie. Szpalety powinny miec zachowany kąt 90st czy dopuszczalne są odchyłki? Jutro rano mam spotkanie z właścicielem i bede próbował to jakos z nim po ustalać zeby zostało to wyprowadzone. Jakieś wskazówki na co sie godzić a co bezwzględnie musi zostać poprawione i przede wszystkim w jaki sposób? Czy można nakładać dodatkową warstwę tynku na drugi dzień zeby przykryć np te listwy przyokienne? Jeżeli bedzie konieczność wstawienia od nowa narożników to w jaki sposob to powinno byc wykonane aby wiązanie tynku było zachowane i nie było problemu z późniejszymi pęknięciami? Szpalety powinny miec zachowany kąt 90st czy dopuszczalne są odchyłki? No i jak wymusić żeby w krytycznych miejscach (np ten prysznic) próbowali dążyć do 0mm odchyłki (tak zresztą jak jest wymurowane) a nie do normowych 4mm. Wydaje mi się ze norma trochę została w tyle do standardu wykończenia i te 4mm to dość dużo tam gdzie docelowo mają być płytki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 06.08.2024 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia Po co tynkujesz pod płytki? I jeszcze tynkiem cementowo-wapiennym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts