mar3cki 25.06.2009 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2009 a mi wychodzi, ze kamieniarz wytnie mi parapety na wymiar w cenie podobnej do konglomeratu, wiec nawet sie nie zastanawiam na podrobka kamienia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewadora 07.09.2009 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2009 mam pytanie co do tego klinowania parapetu. czy robi się to od wewnštrz budynku czy od zewnętrznej strony. co� mi nie wychodzi... jak zaklinowałem od wewnętrznej strony to spadek parapetu szedł mio w kierunku okna, a nie podłogi. I tak sobie pomy�lalłem, że gdyby klinować z drugiej strony to byłoby lepiej ale tam mam już założone zewnętrzne parapety. Jak to zrobić? Czy ktoś mógłby wyjaśnić sprawe tego podklinowania parapetów ? Z tego co zrozumiałam podklinowujemy od środka budynku,pod parapetem -aby docisnąć go do ościeżnicy ( aby przenosił ciężar okna). Tylko co z tym spadkiem.Wydaje mi sie ,ze będzie tak jak pisze adam153- spadek parapetu uzyskamy w kierunku okna a nie na zewnątrz. Może jakies fotki poglądowe -plizzz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom13 18.09.2009 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2009 Witam,Mamy zakupione parapety z konglomeratu , chcielibyśmy je samodzielnie osadzić jednak brakuje nam na ten temat wiedzy. Oto moje pytania: 1. Okna oparte są na trzech drewnianych klinach tak jak na zdjęciu– czy te kliny należy usunąć?http://img15.imageshack.us/img15/470/pict6768k.jpg 2. Czy aby na pewno parapety z konglomeratu montuje się na piance? W jednym z artykułów w Budujemy dom nr 7-8.2007 jest napisane „ Parapety z konglomeratu przytwierdza się do oczyszczonej i wyrównanej płaszczyzny wnęki okiennej za pomocą zaprawy klejowej-najlepiej szybkowiążącej. Pianka montażowa może uszkodzić parapet.” 3. Z której strony okna należy zrobić podklinowanie parapetu (od wewnątrz czy zewnątrz domu) ? Pozdrawiam Aśka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewadora 19.09.2009 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2009 Ad. 1 - na pewno nie usuwamy ad 2 i 3 - też jestem ciekawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Muniamus 12.05.2012 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2012 I temat zmarł.A ja też bym chciała to wszystko wiedzieć :] + Czy parapety drewniane wymagają jakiegoś szczególnego traktowania podczas osadzania? Help:cry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panfotograf 20.07.2012 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2012 (edytowane) były podobne watki w których dyskutowano na ten tematParapet drewniany wewnętrznyKlejenie parapetów wewnętrznych Parapety kamienne montażJakie parapety wewnętrzne? Edytowane 20 Lipca 2012 przez panfotograf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts