adam1p 07.08.2024 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2024 Witam, Słuchajcie, potrzebuje waszej porady. Bo chce sam ocieplić balkon, ale sytuacja jest nietypowa, bowiem balkon jest ze schodami (01.png) i mimo, że przeczytałem wiele wątków na forach i naoglądałem się wielu filmików na YT, nie mam koncepcji jak to zrobić bez mostków. Mój pomysł jest taki, żeby ocieplić sam balkon tak jak na zdjęciu (02.png). Czerwona linia to ocieplenie. Od góry oczywiście XPS i na to wylewka ze spadkiem. Wyszedł by z tego dodatkowy schodek. Od spodu i frontu styropian. Ale właśnie. Schody będą stanowić mostek. Może jakiś pomysł jak to zrobić lepiej i zgodnie ze sztuką? Mógłbym ocieplić całe schody XPSem, ale potem co? Kleić płytki do XPSa? Troche się boję, że to będzie pękać bez warstwy dociskającej. Gdyby nie te schody sprawa była by prosta. Kolejna sprawa to listwa okapowa. Chciałem od spodu balkonu i od frontu mozaike dać. Na balkon dam listwe okapową, ale na schodach już jest problem. Płytki na schodach, a od frontu mozaika? Woda będzie spływać (brak okapu) i nie będzie problemu? Chyba będzie. Nie wiem jak to rozwiązać. Macie jakieś pomysły? Z góry dzięki za wszystkie sugestie. Pozdrawiam, Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts