Iwobuduje 07.08.2024 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2024 Jestem w trakcie budowy domu i mam wątpliwości ile czasu muszę robić zagęszczenie przed wylaniem posadzki? Słyszałem dwie skrajne opinie, jedna mówiła o tygodniu a druga o miesiącu. Zaznaczę przy tym, że czas nie gra roli, najważniejsze żeby było wykonane dobrze - zaczekam ile będzie trzeba. Proszę o wszelkie opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maaszakk 08.08.2024 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2024 21 godzin temu, Iwobuduje napisał: Jestem w trakcie budowy domu i mam wątpliwości ile czasu muszę robić zagęszczenie przed wylaniem posadzki? Słyszałem dwie skrajne opinie, jedna mówiła o tygodniu a druga o miesiącu. Zaznaczę przy tym, że czas nie gra roli, najważniejsze żeby było wykonane dobrze - zaczekam ile będzie trzeba. Proszę o wszelkie opinie. Chyba chodzi o wylanie betonu podkładowego pod przyszłą posadzkę. Zasypujesz fundament, zagęszczasz warstwowo i wylewasz beton (pomijam inne kwestie typu wykonanie hydroizolacji, itp.). Jedyne na co czekać to na odpowiednie okno pogodowe, bez deszczu albo upałów pow. 30 stC, żeby zacząć te prace i skończyć w miarę w jednym ciągu roboczym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts