Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 290
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

forum jest relaksem, ale do tematu, według diagramów, według symulacji prog Statica, jest mozliowość wykonania konstrukcji ma profilach z grupy Wymar 3000. Dokładnie opierając sie na zestawach profili o numerach 3000, 3200, 3202 i 3203.

Chyba przesadzasz :roll: i to sporo. Czym to niby ten profil sie wyróżnia od innych?

Po za tym mylisz trochę pojęcia: czym innym jest potocznie nazywana siatka statyki, czyli dopuszczalne gabaryty dla danego profilu a insza inszość to obliczenia statyczne - np. dopuszczalne ugięcia słupka w danej konstrukcji.

Nie bardzo rozumiem także, jakich specjalnych programów nalezy używać do obliczeń statycznych dla okien jednoskrzydłowych :roll:

• 2 years później...

nie no to rozumiem układanie tylko mogli przyklejając zrobić właśnie aktualizacje! tylko i tak uważam że większość osób wejdzie i napisze

"przepraszam(albo i bez) że może się powtarzam ale mam pytanie odnośnie...."

poza tym od 200..któregoś się trochę w technologiach pozmieniało

Moderator posłuchał i przykleił.. Dzięki Elfir

Mam nadzieję, że nowe tematy nie będą tworzone w takim tempie po całym forum.

Cofnij się do pierwszej strony, to docenisz:)

Ktoś odważny to zaktualizuje?

Najlepiej to zrobić właśnie na pierwszej stronie a nie 12, więc pozostaje gość o nicku GOŚĆ (nie było go na forum już 4 lata :( ) albo moderator.

• 2 weeks później...
;) konkrety :) zwłaszcza dla konstrukcji 450x208 (R+R+RU) oraz 245x224 (R+RU) no chyba, że odpowiedzią na wszelkie pytania jest http://www.wymar.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=67&Itemid=38 mnie najbardziej podoba sie pkt.4 :)

Napiszę coś co zabrzmi jak prowokacja.

Można takie okna wykonać w wersji okien drewnianych, aluminiowo drewnianych i aluminiowych.

Np.MACO ma takie okucia ,które dają możliwość wykonania okna do 3,6 m2 z gwarancją ( bez gwarancji nawet większe )

Napiszę coś co zabrzmi jak prowokacja.

Można takie okna wykonać w wersji okien drewnianych, aluminiowo drewnianych i aluminiowych.

Np.MACO ma takie okucia ,które dają możliwość wykonania okna do 3,6 m2 z gwarancją ( bez gwarancji nawet większe )

po tylu latach mogło się pozmieniać

• 1 month później...
Pytanie w bardzo złym wątku. Da się je przenieść do szukam dobrych okien? PS. Odpowiedz - da sie wykonac i bedzie funkcjonalne. W dwoch skrzydlach.

Konserwator nie zgadza sie na dwa skrzydła. Dziwne bo siedzi tam obecnie jakiś stary balkon z PCV o tych właśnie wymiarach.

Dowiedziałem się, że Vetrex to zrobi w Alphaline z zastosowaniem profilu przejściowego na okuciu Roto designo 130kg.

Konserwator nie zgadza sie na dwa skrzydła. Dziwne bo siedzi tam obecnie jakiś stary balkon z PCV o tych właśnie wymiarach.

Dowiedziałem się, że Vetrex to zrobi w Alphaline z zastosowaniem profilu przejściowego na okuciu Roto designo 130kg.

a dają na to gwarancje?

to że ktoś zrobił taki balkon wcale nie jest dziwne.bo różne przegięcia się widuje

poza tym pytanie nie w tym temacie

a dają na to gwarancje?

to że ktoś zrobił taki balkon wcale nie jest dziwne.bo różne przegięcia się widuje

poza tym pytanie nie w tym temacie

Gwarancji nie dają. Zastanawiam się co może się dziać w przyszłości z takim balkonem. Sprzedawca powiedział, że trzeba będzie go często regulować.

Odpowiedzi szukaj tu, bo zacytowałem tam całą naszą rozmowę:

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?1792-OKNA-szukam-dobrych-okien-jakie-okna-polecacie/page1095

Edytowane przez finlandia