Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 290
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

z calym szcunkiem dla Redakcji - przyklejcie ten watek na piersze miejsce gdyz znow nowe zaczynaja powstawac a to juz zakrawa na dywersje :lol: i dzialanie kontrewolucji :lol:

Nowi forumowicze zanim funkcje szukaj opanuja to o oknach 1000 watkow zaloza i wszyscy sie pogubia dokumentnie

Kto by pomyslal ze tak dlugo o kawalku szkla mozna gadac ;) i ciagle jest cos do powiedzenia hehehehehe ;)

Zatkało mnie z wrażenia, padłem na glebę z podziwu, oniemialem z zachwytu itd.

Ktoś niezwykle pracowity zrobił porządek w tym kosmicznie rozbudowanym temacie. Przeglądam wiele forów ale ten jeden jest większy niż pozostałe całotematowe.

Szacunek dla gościa - masz u mnie dożywotnie bezpłatne porady.

Tylko teraz jak odpowiadać na pytania.

Ja sam mam kilka zagwozdek

- widziałem okna pomalowane akrylem i farba schodzi już po 2 mies. i co teraz z tym zrobić [okien jest za 50 tys]

- mam do zrobienia ekspertyzę bo był włam do mieszkania przez drzwi balkonowe. I ja teraz mam stwierdzić czy można się włamać bez pozostawienia śladów. Co to ja włamywacz jestem.??????? Policja stwierdziła, że wypięto rozwórkę - ale tego zrobić się nie da!!!!!!!!

- okna 10 lat bez konserwacji i bez otwierania [puste mieszkanie], są pokrzywione - nie wiem dlaczego???????????

Gdzie się udać po poradę.

Apropo wiania przez okna

Przyczyn nieszczelności może być tysiąc:

- za mało zaczepów,

- brak zaczepów,

- zaczepy nie sprzęgają się,

- zaczepy są luźne,

- zaczepy są źle ustawione,

- za cienka uszczelka

- zestarzała uszczelka,

- za bardzo odsunięte zawiasy

- brak zawiasów [wczoraj widziałem drzwi balkonowe na dwu zawiasach i na dwu zaczepach,

- przekoszone skrzydło,

- wypaczone ramy,

- brak usztywnień,

- niewłaściwa uszczelka,

za małe skrzydło

itd.

Pozdrawiam

• 2 weeks później...