Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 290
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dla admina pomysł podsuwam żeby na takie kompendia utworzył nowe forum i przesuwał tam tylko wątki o podobnym charakterze.

zły pomysł, nie doprowadzi do uporządkowania głównego fora, czyli Wymiany doświadczeń

OK, skoro zły, to jak wyobrażasz sobie porządkowanie głównego forum? poprzez przyklejanie kolejnych tematów? Przez jakiś czas może się uda :roll: . Może nie będzie kolejnych zapaleńców, ale jeśli się nazbiera przyklejonych na stronę (lub więcej) to też nie będzie fajnie.

1. Na stronie szukaj powinny być skróty tj, linki do dobrze spreparowanych, z wyświetleniem zawartości postów REZULTATÓW (chodzi o gotowe dobrze spreparowane zapytanie) dla najpopularniejszych haseł. OKNA, DACH, OGRZEWANIE, KOMIN, KOMINEK, DGP, TYNKI, ALARM, WENTYLACJA to przykłady. Każdy z nas przeszedł już przez labirytn doboru odpowiednich opcji etc.

2. Wyniki normalnego wyszukiwania powinny umożliwiać prezentację wątków z jednocześnie forum Wymiana Doświadczeń i Wnętrze

3. Dla forumowiczów mających mniej niż 10 postów możliwość założenia nowego wątku winna być wstrzymana bez blokowania możliwości uczestnictwa w istniejących wątkach. Chce zapytać to niech znajdzie odpowiedni wątek. (ALE NAJPIERW SPRAWNE WYSZUKIWANiE ZE SKRÓTAMI)

Ukłony dla wielkiego wysiłku GOŚCIA.

Jednocześnie to powinna być inspiracja dla MURATORA:

po tylu latach istnienia można wybrać parę najczęstszych haseł i dać początkującym szansę by na skróty do nich dooszli.

W końcu takie rzeczy potrafi ta wasza baza danych bez większych problemów

zrobić sama,

W chwili gdy łatwiej będzie kliknąć w gotowy link Szukaj OKNA niż wpisywać hasło wybierać forum, posty liczniki problemy znikną. Pufs! I nie ma.

Więcej w tej bazie danych prawdopodobnie jest informacja o tym które zapytania są najczęstsze (o jakie hasła).

GOŚĆiu - jesteś WIELKI

Z ust mi to bodzio_g wyjąłeś bo tak własnie chciałem napisać.

Wielkie brawo!!!

mnie też!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ja to właśnie wyartykułowałam, a napisane było... :lol:

wlazłam tu właśnie "po okna"

DZIĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘKI!

mon

PS a tak swoją drogą to forum muratora powinno otrzymać jakąć nobliwą /noblowską?/ nagrodę !!!!!

Lista zrobiona przez Gościa prowadzi do tego, że mam stracha zadac pytanie.

Ale co tam...

Spotkałem się ostatnio z stosowaniem wyłazów dachowych w roli okien połaciowych.

Ze względu na cenę oczywiście.

Nie jestem fanem okien dachowych więc może też mógłbym sobie skorzystac z takiej zamiany.

To jest inna konstukcja, sposób otwierania i zastosowanie sugerowane bynajmniej przez producenta. Pomińmy estetykę i sposób otwierania.

Macie jakieś doświadczenia albo poglądy w tej dziedzinie? Czy to sprawdzi się w pomieszzeniach ogrzewanych?

Jeżeli to już było to litości proszę....

:o

Mam pytanie!

Czy ktoś może słyszał o okinnicach antywłamaniowych?? szukam wlasnie takich okiennic, ktore wygladałyby jak normalne, takie tradycyjne okiennice, a bylyby na tyle nowoczesne, ze antywlamaniowe :lol: :lol: :lol: bede wdzieczna na namiary na własnie takie cuś.... :wink:

jakos niegdzie nikt takich ani nie widzial ani o takich nie slyszał... az dziwne

:wink: :roll: :lol:

pozdrawiam :)

mundzia