Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

no będe mial na zewnątrz styropian 12 cm, wiec raczej to jednowarstwowa. Możliwe że gdzies pisał, przebrnąc przez tysiące informacji jest ccieżko :-)

jednowarstwowa to taka gdzie nie masz docieplenia i wykonana jest z jednorodnego materialu

dwuwarstwowa - Twoja - to warstwa konstrukcyjna i warstwa docieplenia

trojwarstwowa to warstwa konstrukcyjna, warstwa ocieplenia warstwa osolonowa

te podstawowe roznice miedzy konstrukcjami scian powinienes mimo wsyztsko znac

masz sciane DWUwarstwowa a nie jedno i zamontowano Ci okna prawidlowo

• Odpowiedzi 290
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

witam. na oknach jest folia zabezpieczająca którą wg. producenta należy zdjąć w ciągu 2-3 tygodni, podobnie na bramie, wszystko złoty dąb. Czy jak przetrzymam cała zimę to będe miał problem? rozumiem ze promieniowanie słoneczne i warunki atmosferyczne mogą wywołac reakcję tej folii z profilami?

witam. na oknach jest folia zabezpieczająca którą wg. producenta należy zdjąć w ciągu 2-3 tygodni, podobnie na bramie, wszystko złoty dąb. Czy jak przetrzymam cała zimę to będe miał problem? rozumiem ze promieniowanie słoneczne i warunki atmosferyczne mogą wywołac reakcję tej folii z profilami?

dwa trzy tygodnie na profilach w kolorze to juz moze byc za dlugo i nie ma znaczenia jakie warunki atmosferyczne panuja na ziemi - poki swieci slonce poty trzeba bedzie folie zdejmowac

i niech swieci nam jak najdluzej :)

zerwij ja od razu - nie czekaj i nie eksperymentuj

• 2 weeks później...

Witam

Mam pytanie do naszego goru :) jakiej firmy wybrac szyby i okucia do okien kotre wykona sotlarza. Mam namysli marki.

Ze wzgledu na fakt ze okna wykonane przez producenta kosztuja okolo 70tys zl . Podjelismy decyzje ze wujkiem ( ma wlasny zaklad stolarski) ze wykona owe okna. On tam ma juz swoich stalych dostawocw od szkla i okuci, ale Ja chciaelm sie upewniec czy nie mozna aby kupic czegos lepszego :) nowoczesniejszego :)

Dzieki za ewe. odp

zender

• 2 months później...
Witam serdecznie. Mam prośbę o opnię o firmie Simed-plast ( http://simed.com.pl/ ). Produkują okna w profilu Veka. Jeżeli chodzi o profil to jesteśmy zdecydowani na model Perfectline. Chodzi nam o samą firmę. Czy są rzetelni w wykonaniu. Człowiek, z którym rozmawiałem sprawia wrażenie pozytywne-wygląda na to, że zna się na rzeczy. Dwie osoby z forum znalazłem i mieli dobre opinie, ale ja jestem ciekaw ludzi z branży czy coś słyszeli i wiedzą o tej firmie.

Witam

Proszę o pomoc w znalezieniu opisu i zdjęć obudowy i wykończenia okien dachowych velux bo nigdzie nie mogę znaleźć. Chcemy z mężem przymierzyć się do samodzielnego wykonania tych prac. Jareko plisss poratuj nas jakimś linkiem :)

pozdrawiam

wejdz na strone http://www.velux.pl- sa instrukcje montazu :D

np.

http://www.velux.pl/veluxcommon/resources/cache/site/www.VELUX.pl/Non-Image/PDF/ggl.pdf

• 1 month później...
  • 2 months później...
  • 2 weeks później...

Witam,

to forum to kawal dobrej roboty - zwlaszcza wstep

ja przebrnalem prze szukam dobrych okien zanim tu trafilem -i mysle ze tu tez przejrze wszystkie linki

po ostatnich postach - to mam wrazenie ze moze czesc z nich przeniesc na forum szukam dobrych okien - bo sie by tam bardziej nadaly i dostaly wiecej odpowiedzi.

pozdrawiam,

• 3 months później...
  • 3 weeks później...
  • 2 months później...
Dodac mozna takie elementy jak dachy, werandy, systemu przesuwne, harmonijki, pełna gama profili tzw wykanczających jak słupy narożne, profile parapetowe. Dwukolor w systemach izolowanych, mozliwości pokrywania okleiną, wersja tzw ukrytego skrzydła i chyba wieksze mozliwości co do stosowanego pakietu szybowego.