Kagolnik 09.08.2024 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia (edytowane) Dwóch wykonawców 2 propozycje. Cena ta sama mniej więcej. Jeden lepszy podobno, ale mniejszy i nie wiem na czym na ta lepszość polega. Drugi wariant większy. Do poniedziałku muszę podjąć decyzję. 5kwp + falownik Deye + magazyn Deye / Breeze 5kwh (Breeze ponoć polskie 20 lat gwarancji ) Niby lepszy od Deye. Czy 6,23 kwp + falownik Solpanet + magazyn Pylontech 7,10 kwh Edytowane 9 Sierpnia przez Kagolnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 09.08.2024 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia "Lepszy" bo tak instalator mówi? Co w nim jest polskiego? Nie znam firmy ale jest to spółka z o.o. z małym kapitałem zakładowym 15.350 zł ale za to z dużą pomocą publiczną - ponad 5 milionów w latach 2018 -2023 . Podaj ceny tych instalacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kagolnik 11.08.2024 08:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia (edytowane) 35 tys. wychodzą każda. No też tak pomyślałem, polska firma, ale składa z chiński części i będzie albo nie będzie jej za 20 lat. Gość podał mi jakieś parametry Breeze i Deye, że mają 6000 cykli, ale w praktyce Deye wychodzi 3000 cykli a nie 6 tys. Z kolej Pylonteh sobie wymaga przeglądów gwarancyjnych, czyli kolejny koszt. Edytowane 11 Sierpnia przez Kagolnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kagolnik 11.08.2024 08:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia (edytowane) Ten od Deye Breeze powiedział też, że 4 razy zamontował Pylontech z czego 1 raz w ogóle nie działał i w te dziadostwo radzi mi się nie pchać, w każdym razie on mi go nie zamontuje, a firmy co sprzedają mówią, że montują i jest ok. No i nikogo nie można słuchać, bo każdy powie cokolwiek byle tylko sprzedać. Nawet dostanę 120% zwrotu z dotacji. To sarkazm oczywiście. Ale wielokrotnie zostałem wprowadzony w błąd przy wycenach i dotacjach. Edytowane 11 Sierpnia przez Kagolnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 11.08.2024 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia Znam jedną instalację PV z magazynem Pylontech Force H1. Działa i nie słyszałem o obowiązkowych przeglądach. Problem był z poprawną konfiguracją falownika hybrydowego GoodWe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qwerty1986 12.08.2024 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia Żaden, bo nie dostaniesz dofinansowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kagolnik 19.08.2024 08:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia W dniu 12.08.2024 o 15:03, qwerty1986 napisał: Żaden, bo nie dostaniesz dofinansowania. Czemu? Bo z ZE nie dojdzie zaświadczenie? Gdzieś tam się z tym liczę. Tylko, że ja rozbudowuję. Mam już licznik. Czy masz na myśli, że 1,5x większy magazyn od kwp instalacji? Podobno to nie wymóg tylko sugestia. Takich informacji udzielają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qwerty1986 20.08.2024 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia Zobacz ile kasy przeznaczyli i kiedy będzie działał program. Nie doczekasz się kasy. Lepiej samemu zamontować większą PV, niż bawić się w magazyn... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts