mampytanie 11.08.2024 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia Dzień dobry. Z góry przepraszam, jeśli podobny wątek gdzieś tutaj się znalazł. Zamówiłem drzwi wewnętrzne w sklepie. W specyfikacji mam wypisane, że otwór na drzwi na szerokość musi mieć 88cm. Teraz pytanie ponieważ w dwóch przypadkach mam 92 a w trzecim 94. Pan w sklepie mówił, że najlepiej jest uzupełnić to płyta GK po każdej stronie po 2cm. Ale też, że jeśli się tego nie zrobi to uzupełnia to pianka. Z racji wyjazdu nie wyrobie się ogarnąć do dnia montażu przeróbki i pytanie czy takie uzupełnienie z pianki jest możliwe i dobre? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kpinn 11.08.2024 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia Och, chłopcze, będziesz się dobrze bawić, próbując sprawić, by nowe drzwi zadziałały. Nie ma miejsca na podkładki w przypadku pionu i kwadratu. Często się z tym spotykam. Z jakiegoś powodu budowniczowie z przeszłości nigdy nie pozostawili miejsca na podkładki. Prawdopodobnie będziesz musiał wykonać pewne wyrzeźbienie kołków i nagłówka, aby zapewnić sobie trochę miejsca na poruszanie się. Spotkałem się z tym problemem tyle razy, że jest to druga natura. Sprawdź, czy będzie pasować, a jeśli nie, chwyć piłę i wytnij trochę kołków, jeśli to konieczne, aby dopasować i ustawić pionowo i prosto. To jedyny sposób, w jaki odcięcie ćwieka o ćwierć cala nikomu nie zaszkodzi, a wycinanie ćwieków nie jest dobrym rozwiązaniem. Tak, to więcej pracy niż wpasowanie w ramę i podkładki regulacyjne w odpowiednim RSO, ale nie jest tak źle, jeśli twoje otwory są zbliżone do pionu i kwadratu. Te drzwi będą pasować, ale nie bez dodatkowego wysiłku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mampytanie 11.08.2024 16:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia Drzwi będzie montować ekipa ze sklepu, zamawiałem je w bel polu. I właśnie kojarzę, jak Pan w sklepie mówił, że jeśli nie dorobię po te 2cm z każdej strony to też nie będzie źle i jakoś to montują. Będę starał się to zrobić ale nie wiem czy czasowo wyrobie się z powrotem do domu. W sumie chyba lepiej jak są większe niż mniejsze otwory ale zdaje sobie sprawę, że lepiej przerobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 12.08.2024 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia Odpowiedź "kolegi" wyżej to bełkot bota (tłumaczenie z amerykańskiego) stąd takie nie wiadomo o co chodzi. W specyfikacji producenta jest też zapewne tolerancja, ale ona będzie wynosiła +2cm. A nie +4 czy 6. O ile 92 cm można przymknąć oko (pójdzie dużo piany) to 94 cm to już jest ogromna dziura i nie jeden monter sobie z tym nie poradzi. W skrajnym wypadku opaska nie przykryje dziury, bo nie wiem jakie drzwi zamówiłeś (te z opaskami 6cm mają z opaskami 94.6cm). Zwężenie tej dziury - docięcie 6 pasków z karton gipsu i ich przyklejenie to do godziny roboty (i parę godzin schnięcia). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kpinn 20.08.2024 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia On 8/11/2024 at 10:14 PM, kpinn said: Och, chłopcze, będziesz się dobrze bawić, próbując sprawić, by nowe drzwi zadziałały. Nie ma miejsca na podkładki w przypadku pionu i kwadratu. Często się z tym spotykam. Z jakiegoś powodu budowniczowie z przeszłości nigdy nie pozostawili miejsca na podkładki. Prawdopodobnie będziesz musiał wykonać pewne wyrzeźbienie kołków i nagłówka, aby zapewnić sobie trochę miejsca na poruszanie się. Spotkałem się z tym problemem tyle razy, że jest to druga natura. Sprawdź, czy będzie pasować, a jeśli nie, chwyć piłę i wytnij trochę kołków, jeśli to konieczne, aby dopasować i ustawić pionowo i prosto. To jedyny sposób, w jaki odcięcie ćwieka o ćwierć cala nikomu nie zaszkodzi, a wycinanie ćwieków nie jest dobrym rozwiązaniem. Tak, to więcej pracy niż wpasowanie w ramę i podkładki regulacyjne w odpowiednim RSO, ale nie jest tak źle, jeśli twoje otwory są zbliżone do pionu i kwadratu https://routerlogin.uno/ . Te drzwi będą pasować, ale nie bez dodatkowego wysiłku I got this,... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts