Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Niewielka :-?

Jak niewielka do 10m2 to wymagane jest zgłoszenie ( powyżej pozwolenie), jeżeli połączysz to z wiatką śmietnika to na upartego nawet zgłoszenie nie jest wymagane.

Pozdro

J

Aaaaa i 1 taka sztuka na 500m2 działki.

https://forum.murator.pl/topic/28188-czy-mo%C5%BCna-postawi%C4%87/#findComment-520677

Czy żeby pobudować taką niewielką przewiewną budkę na drzewo do kominka (z drewna) muszę spełnić jakieś wymogi prawne, czy mogę stawiać gdzie chcę i jak chcę ??

Może ktoś już temat przerabiał ??

:) Podrzucam odnośne przepisy prawa budowlanego: "Art. 29. 1. Pozwolenia na budowę nie wymaga budowa: 1) obiektów gospodarczych związanych z produkcją rolną i uzupełniających zabudowę zagrodową w ramach istniejącej działki siedliskowej:

a) parterowych budynków gospodarczych o powierzchni zabudowy do 35 m2, przy rozpiętości konstrukcji nie większej niż 4,80 m, …

2) wolnostojących budynków gospodarczych, wiat i altan o powierzchni zabudowy do 10 m2, przy czym łączna liczba tych obiektów nie może przekraczać jeden na każde 500 m2 powierzchni działki, a powierzchnia działki nie może być mniejsza niż 500 m2;”, ... Art. 30. 1. Zgłoszenia właściwemu organowi wymaga: … 1) budowa, o której mowa w art. 29 ust. 1 pkt 1–3 …" :-? :o :) Pozdrawiam :)

https://forum.murator.pl/topic/28188-czy-mo%C5%BCna-postawi%C4%87/#findComment-521204