niciacia 25.01.2005 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2005 Czy żeby pobudować taką niewielką przewiewną budkę na drzewo do kominka (z drewna) muszę spełnić jakieś wymogi prawne, czy mogę stawiać gdzie chcę i jak chcę ?? Może ktoś już temat przerabiał ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 25.01.2005 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2005 Niewielka Jak niewielka do 10m2 to wymagane jest zgłoszenie ( powyżej pozwolenie), jeżeli połączysz to z wiatką śmietnika to na upartego nawet zgłoszenie nie jest wymagane. Pozdro J Aaaaa i 1 taka sztuka na 500m2 działki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aib Marianna 25.01.2005 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2005 Czy żeby pobudować taką niewielką przewiewną budkę na drzewo do kominka (z drewna) muszę spełnić jakieś wymogi prawne, czy mogę stawiać gdzie chcę i jak chcę ?? Może ktoś już temat przerabiał ?? Podrzucam odnośne przepisy prawa budowlanego: "Art. 29. 1. Pozwolenia na budowę nie wymaga budowa: 1) obiektów gospodarczych związanych z produkcją rolną i uzupełniających zabudowę zagrodową w ramach istniejącej działki siedliskowej: a) parterowych budynków gospodarczych o powierzchni zabudowy do 35 m2, przy rozpiętości konstrukcji nie większej niż 4,80 m, … „2) wolnostojących budynków gospodarczych, wiat i altan o powierzchni zabudowy do 10 m2, przy czym łączna liczba tych obiektów nie może przekraczać jeden na każde 500 m2 powierzchni działki, a powierzchnia działki nie może być mniejsza niż 500 m2;”, ... Art. 30. 1. Zgłoszenia właściwemu organowi wymaga: … 1) budowa, o której mowa w art. 29 ust. 1 pkt 1–3 …" Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts