Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

W sierpniu przeprowadziłam się do nowego domu syn od września poszedł do nowej szkoły 16 lat. Przez 2 miesiące było wszystko OK. Lecz od listopada ma dziewczynę ze swoje klasy. Nie ma nauki i niczego innego tylko ONA. Codziennie ją odprowadza do domu i zamiast u siebie być ok 16 to jesy 17-18. Nie dochodzi do niego,że my się denerwujemy, że zawala szkołę. Zadne argumenty do niego nie dochodzą. Już nie wiem jak postępować i co robić. Pomóżcie jak do Niego trafić. :cry:
https://forum.murator.pl/topic/28193-czy-przechodzili%C5%9Bcie-pierwsze-mi%C5%82o%C5%9Bci-swoich-dzieci/

• Odpowiedzi 88
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

W sierpniu przeprowadziłam się do nowego domu syn od września poszedł do nowej szkoły 16 lat. Przez 2 miesiące było wszystko OK. Lecz od listopada ma dziewczynę ze swoje klasy. Nie ma nauki i niczego innego tylko ONA. Codziennie ją odprowadza do domu i zamiast u siebie być ok 16 to jesy 17-18. Nie dochodzi do niego,że my się denerwujemy, że zawala szkołę. Zadne argumenty do niego nie dochodzą. Już nie wiem jak postępować i co robić. Pomóżcie jak do Niego trafić. :cry:

Nie mialam jeszcze takiego klopotu - moj syn ma dopiero 4 lata.

Ale dobre malgosiu w tym jest to ze wiesz ze ma prawidlowa orientacje i ze wszystko ok u niego w tych sprawach :p

Pogadaj z rodzicami dziewczyny.

Niech im puszczą "Poznaj mojego tatę" z de Niro. :wink:

PS1. Gośka co ty siętak przejmujesz, mogłoby być gorzej, mógłby mieć chłopaka.

PS2. Małża mu podeślij, czas na męskie rozmowy o seksie i bocianach. :wink:

w piątek mam zamiar porozmawiać z jej rodzicami. Nie wiem specjalnie jak zacząć. To dla mnie " nowość"

A o czym z nimi chcesz gadac? nie wyobrazam sobie tego. Toz oni nie szykuja zareczyn.

Ale trzeba jakoś ten związek usankcjonować.

Jest karnawał, może od płynów pozaustrojowych. :lol:

Gośka no co ty, chcesz szybko babcią zostać wg recepty "na przekór starym", czy ma ci się potem z łańcucha urwać. weż ty se kup taką smycz dla małych psów z regulowaną długością. :wink:

E no biologie może nadrobić, ćwiczeniami.

Jest facet niech się genetyki uczy bo tylko w tej wiedzy pewność faceta, że to jego darmozjadki. :lol: 8)

Taka zachęta powinna poskutkować. 8)

E no biologie może nadrobić, ćwiczeniami.

Jest facet niech się genetyki uczy bo tylko w tej wiedzy pewność faceta, że to jego darmozjadki. :lol: 8)

Taka zachęta powinna poskutkować. 8)

:p

malgosia ja pamietam jak moj brat mial jakies 16 lat to moj tato mowil - kurcze dlaczego on nie ma dziewczyny? ja mowilam - jeszcze ma czas.

A tato na to - tak a potem sie okaze ze woli chlopcow :wink:

No popatrz rodzicom to nie dogodzisz :wink:

Malgosia tylko spokoj cie uratuje. Mysle ze jak opadnie mu pierwsze zauroczenie to wszystko wroci do normy. Ale rozmawiac z nim oczywiscie trzeba, przypominac ze dziewczyna jest fajna, ladna i wazna ale nauka jest moze nie fajna ale tez wazna. Ze jak bedzie mial same "paly" to dziewczyna pomysli - jeny z nieukiem sie nie bede przeciez umawiac :wink:

Ale rozmawiac z nim oczywiscie trzeba, przypominac ze dziewczyna jest fajna, ladna i wazna ale nauka jest moze nie fajna ale tez wazna. Ze jak bedzie mial same "paly" to dziewczyna pomysli - jeny z nieukiem sie nie bede przeciez umawiac :wink:

To ja proponuję także z drugiej strony: przemówić do rozumu dziewczynie. W tym wieku dziewczyny bywają często mądrzejsze od chłopaków, powinna zozumieć. Niech dziewczyna goni go do roboty, bo jak nie, to np... nie będzie wspólnego wyjścia na imprezę. Niech on z każdej pały dziewczynie się tłumaczy, a nie mamie :D

A i powiedz mu, że młode to lubieją karczycha, ale te naprawdę dobre to lubieją jak facio ma rękę delikatną z letka zmanicurowaną, acz podaje ją zdecydowanie (no chyba że ma być najlepszym kolegą wtedy może podawać zmanierowanie).

I jak się nie będzie uczył to pójdzie do łopaty od marca do listopada, a do prac na świeżym powierzu to zdrowie trzeba mieć.

A i powiedz mu, że młode to lubieją karczycha, ale te naprawdę dobre to lubieją jak facio ma rękę delikatną z letka zmanicurowaną, acz podaje ją zdecydowanie (no chyba że ma być najlepszym kolegą wtedy może podawać zmanierowanie).

I jak się nie będzie uczył to pójdzie do łopaty od marca do listopada, a do prac na świeżym powierzu to zdrowie trzeba mieć.

:p

A tak tak a dziewczyna dobra motywacja moze byc.

Jak chodzilam do podstawowki to byl u nas w klasie taki chlopak co sie uczyl cieniutko.

I zakochal sie w kolezance - najlepszej uczennicy w szkole .

I podchody robil, robil, a brzydki nie byl , tylko taki len do nauki.

I ona powiedziala kiedys - ty jestes nawet fajny chlopak, ale nie podobaja mi sie twoje oceny. Umowila sie z nim ze beda para pod warunkiem ze sie podciagnie w nauce.

Jako ze najlepsza uczennica byla to miala zaszczyt przynoszenia dziennika na lekcie z pokoju nauczycielskiego. Po drodze spisywala jego oceny na karteczke , zaznaczala te zle w koleczko i potem biedengo chlopaka z nich rozliczala. Wszyscy sie z niego smieli ze taki glupi ze tak sie daje. A on cierpliwy byl - bo zakochany :p

I tak sie to skonczylo ze chlopak zdal do nastepnej klasy z czerwonym paskiem :o na swiadectwie oczywiscie i tak mu zostalo do konca szkoly.

Mała anegdota adekwatna to tematu.

Zanim brat zdobył zone to jego jeszcze wtedy przyszły teść miał zwyczaj przepytywać absztyfikantów z matematyki, postepów w nauce, wyników z klasówek i kartkówek. Hmmm...wielu zapał miłosny wtedy gasł :-)

Zanim brat zdobył zone to jego jeszcze wtedy przyszły teść miał zwyczaj przepytywać absztyfikantów z matematyki, postepów w nauce, wyników z klasówek i kartkówek. Hmmm...wielu zapał miłosny wtedy gasł :-)

smartcat powyzej.

O ja, a teraz z czego tesc przepytuje ziecia, czyli twojego brata?

O ja, a teraz z czego tesc przepytuje ziecia, czyli twojego brata?

Teraz pytania sa trudniejsze! Z pespektywy widac ze szkola to okres bezstresowy i łatwy.

A pytania sa nastepujace:

1)Jak ma zamiar zabezpieczyc start zyciowy swoich córek ( mieszkania dla kazdej)

2) Kiedy wreszcie zacznie pracować ( czytaj: zmieni status z pracownika najemnego na pracowdawcę)

3) dlaczego jeszcze nie macie zmywarki "jak mozna zyć bez zmywarki"

4) Kiedy bedziesz woził moje wnuczki jakims porzadnym bezpiecznym samochodem a nie 6 letnia toyotą.

5) Jak to jest mozliwe ze moja 8 letnia wnuczka ledwo zna angielski

Mowie Wam, kontakty z Tesciem to silny stres i zycie pod presja wymagań. Tesciowa za to miodzio :-)

Teraz pytania sa trudniejsze! Z pespektywy widac ze szkola to okres bezstresowy i łatwy.

A pytania sa nastepujace:

1)Jak ma zamiar zabezpieczyc start zyciowy swoich córek ( mieszkania dla kazdej)

2) Kiedy wreszcie zacznie pracować ( czytaj: zmieni status z pracownika najemnego na pracowdawcę)

3) dlaczego jeszcze nie macie zmywarki "jak mozna zyć bez zmywarki"

4) Kiedy bedziesz woził moje wnuczki jakims porzadnym bezpiecznym samochodem a nie 6 letnia toyotą.

5) Jak to jest mozliwe ze moja 8 letnia wnuczka ledwo zna angielski

Mowie Wam, kontakty z Tesciem to silny stres i zycie pod presja wymagań. Tesciowa za to miodzio :-)

Szok :o

De Niro z "Poznaj mojego tate". Jak w morde.

A w temacie, to na oceny w szkole gorzej wpływają tzw. kumple. Przynajmniej u mnie tak było.

Bym raczej był na luzie.

Pozdrowienia B.