Gość 11.09.2002 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2002 Czy ktos może udzielić mi informacji z zakresu prawa budowlanego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgadzina 11.09.2002 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2002 Określ dokładnie problem, bo nikt ci nie zrobi w 10 linijkach wykładu o tym, o czym trzeba uczyc się parę lat. Poza tym chyba wypadałoby się zde-anonimować! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 11.09.2002 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2002 Kupiłam dom, który został zbudowany przy granicy sąsiedniej posesji (ściana domu styka się z ogrodzeniem). Chcę ten dom rozbudować w tej samej linii, wówczas jednak rozbudówka miałaby być znów styczna do posesji sąsiada. Czy prawo budowlane zezwala mi na taką rozbudowę? Mam sprzeczne informacje na ten temat. - Pozdrawiam Mała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek13 11.09.2002 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2002 Proponuję stronę http://www.abc.com.pl bezpłatny serwis prawny, mozna znaleźć potrzebne Dzienniki Ustaw.Rozbudowa wymaga pozwolenia na budowę. Pozwolenie musi być wydane na podstawie obecnie istniejącego prawa. Stan zastany niczego nie gwarantuje. ROZPORZĄDZENIE MINISTRA GOSPODARKI PRZESTRZENNEJ I BUDOWNICTWA z dnia 14 grudnia 1994 r. w sprawie warunków technicznych, jakim powinny odpowiadać budynki i ich usytuowanie. (jednolity tekst) Na podstawie art. 7 ust. 2 pkt 1 ustawy z dnia 7 lipca 1994 r. - Prawo budowlane (Dz. U. Nr 89, poz. 414, z 1996 r. Nr 100, poz. 465, Nr 106, poz. 496 i Nr 146, poz. 680, z 1997 r. Nr 88, poz. 554 i Nr 111, poz. 726 oraz z 1998 r. Nr 22, poz. 118 i Nr 106, poz. 66:cool:, zarządza się, co następuje: Cytat6. Dopuszcza się usytuowanie budynku, z zastrzeżeniem § 270 ust. 2, bezpośrednio przy granicy działki budowlanej bądź w odległości mniejszej od określonej w ust. 4 pkt 2, lecz nie mniejszej niż 1,5 m od tej granicy, jeżeli w projekcie zabudowy i zagospodarowania terenu (działki budowlanej) zostanie wykazana możliwość zachowania określonych w rozporządzeniu odległości między projektowaną zabudową a istniejącymi lub zaprojektowanymi elementami zagospodarowania działki sąsiedniej i uzyskana pisemna zgoda jej właściciela. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgadzina 12.09.2002 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2002 No Mała, przerąbane!! Wygląda na to że dom rozbudujesz w linii zygzakowatej. A może spróbujesz z tego zrobić L-kę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts