looki1506 15.08.2024 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2024 Witam. Czy do przydomowej oczyszczalni ścieków mogę zastosować pobite kawałki białej i czerwonej cegły zamiast odpowiedniego kruszywa?oczywiście będę one znacznie grubsze od kamienia którym zazwyczaj się zasypuje. Mam tego sporo po rozbiórce i chciałbym to wykorzystać. Prosiłbym o poradę. Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wnikający 30.08.2024 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2024 (edytowane) Nie, gazobeton się degraduje i zamienia w miał. Nie będzie spełniał swojej roli. Za te oszczędności będzie trzeba wkrótce zapłacić. Edytowane 30 Sierpnia 2024 przez Wnikający Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregos11 31.08.2024 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2024 On nie pyta o gazobeton, tylko białą cegłe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wnikający 02.09.2024 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2024 (edytowane) wydaje mi się że wszystko zależy od rodzaju takiej cegły. Kiedyś przywieźli mi ziemię zanieczyszczoną jakąś taką czerwoną cegłą, ale musiała być starej daty, wypalana. Nie szło tego nawet młotkiem sds rozdrobnić na kawałki. Takiego czegoś nie bałbym się dawać zamiast kamyka ale rozbicie tego na odpowiednią frakcje byłoby kłopotliwe. Te dzisiejsze cegiełki czerwone z marketów budowlanych są bardzo kruche. Edytowane 2 Września 2024 przez Wnikający Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregos11 04.09.2024 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2024 Jak ci sie wydaje, to lepiej nie pisz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts