czosneq 17.08.2024 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia Witam, Mam pytanie odnośnie łazienki i WC w mieszkaniu w wielkiej płycie, które niedawno zakupiłem. Mianowicie jak zrobić żeby było dobrze? Co mi się nie podoba w łazience? Kiedyś była tam wanna, ale poprzedni właściciel podłączył prysznic, wg mnie tak sobie i wolałbym by było to zrobione lepiej. Rura odprowadzająca wodę z pralki i prysznica idzie wzdłuż ściany i nie jest zabudowana, a sama kabina prysznicowa stoi w lekkim oddaleniu od ściany, co powoduje zbieranie się tam strasznego syfu, którego nie da się sprzątnąć. Co można tu poradzić? Da się postawić kabinę zbudowaną tylko z dwóch ścian (a reszta ścian to płytki w rogu, nie wiem jak to lepiej określić, nie znam się), ewentualnie zabudować jakoś tę rurę odpływową i zrobić tak, by nie było tych przerw między ścianami a kabiną (jakiś brodzik z szerszą krawędzią)? Z kolei w WC myślałem o podłączeniu umywalki, oraz o jakimś zasłonięciu tej dziury między WC a łazienką, gdzie znajduje się pion. Jest sens próbować wsadzić tu małą umywalkę? Jeśli tak, to w rogu czy z boku? Jak to wygląda wszystko obecnie: https://imgur.com/a/iJHdqye Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts