Dmhgg 18.08.2024 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia Cześć, Mieszkam w budynku bezczynszowym wielorodzinnym (współwłasność) tak, że nad swoim ogrodem mam balkon i okna sąsiada (on ma też drugi balkon nad swoim ogrodem). Na balkonie nad moim ogrodem sąsiad ma zainstalowany klimatyzator z którego ostatnio zaczął często korzystać. Powoduje to metaliczny hałas i brzęczenie tuż nad moim tarasem, robiąc korzystanie z ogrodu po prostu mocno nieprzyjemnym. Żyjemy w dobrych stosunkach więc planuję z nim porozmawiać, ale zanim to zrobie pomyślałem że podpytam o: - czy są jakiekolwiek normy prawne które to regulują w przypadku bezczynszowych, bezwspólnotowych budynków współwłasnościowych (czworakach)? Czy jak to jego balkon a mamy współwłasność i brak jakiejkolwiek administracji to moge go co najwyżej prosić? - myślę nawet nad zaproponowaniem mu opłacenia przeniesienia zewnętrznej części klimatyzacji, ale sam nie miałem nigdy klimy i nie do końca wiem z czym to się wiąże - czy to oznacza ciągnięcie rur wewnątrz mieszkania i dużą ingerencję? Z góry wielkie dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dmhgg 18.08.2024 11:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia Dodam jeszcze, że klima była już zainstalowana kiedy kupiłem to mieszkanie, po prostu wcześniej rzadko ją używał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zeusik6 18.08.2024 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia Tak, są normy hałasu których sąsiad nie powinien przekraczać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts