MagnetoX 21.08.2024 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia Witam wszystkich, Potrzebuję pomocy w ustaleniu sposobu na wyczyszczenie drzwi aluminiowych po pianie PUR. Niestety w dniu dzisiejszym wystrzeliła mi piana na drzwi wejściowe. Drzwi wejściowe mam w kolorze czarnym. Jest to od wewnątrz nad klamką czyli w widocznym miejscu. Pianę szybko zgarnąłem i przetarłem czyścikiem do piany (jakby się piana trzymała jednego miejsca to bym to zostawił aż wyschnie ale zaczęła opadać w dół). W miejscu gdzie to czyściłem powstały ślady. Czy można to jakoś doczyścić czy to trwałe uszkodzenie powłoki ? Miał ktoś taki przypadek ? Drzwi to Wiśniowski Creo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 22.08.2024 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia Czyścik to aceton rozpuszczający lakier... Normalnie napisałbym: zadzwoń do producenta. Ale myślę że tam pierwsza lepsza osoba nie pomoże. Za to jak dobrniesz do jakiegoś speca od serwisu albo samego serwisanta ze stażem to się wymienią doświadczeniem. Opcja druga: zadzwoń do firmy Ottimo. Oni produkują wszelkie środki do takich naprawa. Na pewno powiedzą że mają. Pytanie na ile będą skuteczne w Twoim przypadku. Opcja trzecia - spróbuj zmyć to co jest benzyną ekstrakcyjną (wcześniej sprawdzając w niewidocznym miejscu czy dana benzyna nie rozpuszcza powłoki.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts