Janek Pratek 21.08.2024 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia Witam, Mam problem z nieszczelnym parapetem. Przesącza mi się woda jak pada deszcz do wnętrza domu nad oknem, które znajduje się piętro niżej - zdjęcie 1 (okna są zlokalizowane jedno nad drugim). Wiem, że woda przedostaje się w rogu parapetu (zdjęcie 2), bo gdy tam wlałem wodę to pojawiła się wilgoć piętro niżej. Myślicie, że da się to jakoś naprawić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 22.08.2024 04:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia Tego typu zakończenie i parapet z założenia na styku są dziurawe. Lepsze zatyczki mają dokładaną uszczelkę, a w przypadku tańszych - smaruję silikonem. No i trzeba uszczelnić róg przy oknie, bo tam też jest nieszczelnie. I jeśli dobrze widzę to styk tynku z zatyczką też nie ma uszczelnienia. Ps. Sam montaż okien powinien być tak szczelny, by się nic nie przedostawało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T12345T 22.08.2024 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia Zła diagnoza. Parapet jest na 100% szczelny, bo to kawałek blachy. Wadliwie wykonano uszczelnienie połączeń okna z ościeżem i połączeń parapetu z oknem i ościeżem. Nie tylko myślę, ale jestem pewien, że to się da naprawić. Jedno co się Panu nie spodoba to sposób naprawy i jej koszt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janek Pratek 22.08.2024 10:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia W takim razie jak to solidnie naprawić? Czy trzeba będzie zerwać parapet i w jakiś sposób poprawnie go uszczelnić? Godzinę temu, T12345T napisał: Zła diagnoza. Parapet jest na 100% szczelny, bo to kawałek blachy. Wadliwie wykonano uszczelnienie połączeń okna z ościeżem i połączeń parapetu z oknem i ościeżem. Nie tylko myślę, ale jestem pewien, że to się da naprawić. Jedno co się Panu nie spodoba to sposób naprawy i jej koszt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts