marekww 21.08.2024 23:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2024 Witam, na budowie powoli zbliża się tynkowanie a ja mam kilka spraw które mnie nurtują. Najbardziej zastanawiają mnie wkomponowane w ścianki jętki. Kierownik powiedział że jak jest poduszka z zaprawy to jest ok, jakie jest Wasze zdanie? Wygląda to tak: Aktualnie rozkładam elektrykę, biegam z wiertarką i korci mnie żeby to rozkuć. Drugi temat to nadproża przy zaokrąglonych oknach. Nie można otworzyć okien do końca, wykonawca stwierdził że tynkarze podkują krawędzie i będzie ok. Podobno jest to standardowa praktyka i leży w gestii tynkarzy. Mi to wygląda na zwykłą spychologie, zobaczymy co powiedzą panowie od tynków... Co ciekawe po przyłożeniu lasera okazało się że punkt zero wyznaczony przez ludzi od okien jest 4 cm powyżej realnego 0. Wszelkie uwagi mile widziane 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 22.08.2024 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2024 Więżba (jętki) nie powinna opierać się na działówkach. Zero powinno być wyznaczone przez geodete a nie ekipe od okien 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekww 22.08.2024 22:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2024 Dziękuję za odpowiedzi, w wolnej chwili zrobię porządek ze ściankami. Co do okien to jakoś to ogarniemy, najwyżej wykonawca dostanie rachunek, drzwi wejściowe już wymieniali bo ekipa zarysowała🥲 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts