mitka 25.01.2005 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2005 Witam serdecznie wszytkich na forum jestem tutaj nowa ale mam nadzieje ze szybko sie tutaj odnajde i dopasuje chcialabym was prosic o rady i pomocne sugestie dotyczace takiej sprawy .moze ktos z was rowniez byl w podobnej sytuacji : rodzice meza maja dzialke na ktorej stoi juz dom dzialka jest tak jaby podzielona na 2 czesci i dom stoi po jednej z nich ,my chcielibysmy dobudowac sie na tej drugiej tylko nie blizniaka a jedynie jezeli jest to mozliwe dolaczyc sie do tego domu i troszke sie przesunac jestem ciekawa czy ktos z was robil cos w tym stylu podobnego ,moze moglby mi jakos doradzic ,podeslac jakis pomysl projektu z ktorego korzystal , nasze oczekiwania co do domu sa takie :podpiwniczony wraz z garazem ,na parterze salon,kuchnia ,jadalnia ,maly pokoik komputerowy, toaleta i poddasze uzytkowe 3 pokoje plus lazienka bylabym naprawde wdzieczna za wszelkie dobre rasy na co powinnismy zwrocic uwage ,czym sie kierowac itp z gory dziekuje i pozdrawiam wszytkich mitka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwiatkor 26.01.2005 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2005 Ja buduję na działce, na której stoi dom, w którym mieszkam. Ponieważ nie może być dwóch domów mieszkalnych na jednej działce (przynajmniej w mojej gminie tak jest) pracownik wydający mi zezwolenie na budowę nowego poradził mi, aby po zakończeniu budowy zmienić przeznaczenie starego budynku na np. gospodarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mitka 26.01.2005 11:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2005 Wielkie dziekuje za odp:) tylko ze u nas jest o tyle problem ze ten budynek ktory jest juz na posesji jest budynkiem mieszkalnym rodzicow meza i nie zabardzo da sie go przklasyfikowac niestety , a nie wiesz moze czy mozna zbudowac blizniaka ?i teraz jezeli dom juz istniejacy jest domem starym ,tzn jego widok to poprostu kwadrat ale jeszcze lub juz z dachem skosnym ,ukosmym nie wiem jak to sie fachowo nazywa :(sorry za moja nieznajomosc terminologi ale sie dopiero za to zabieram czy musze zmienic wtedy calkowicei wyglad jednego i drugiego domu i poprostu zrobic tam blizniaka ,bardzo zalezalo mi zeby sie odciac od tesciow i miec wejscie itp z boku dzialki a nie z przodu tam gdzie oni czy cos takiego jest w ogole mozliwe ? czy mam jakiekolwiek szanse na pozwolenie zrobienia czegos takiego ? dziekuje za odp pozdr mitka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwiatkor 26.01.2005 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2005 Niestety (a może dla mnie na szczęście) - mój problem dość szybko się rozwiązał i nie drążyłem tematu. Ale może udało by sie połączyć dwa budynki np. wiatą drewnianą, która w projekcie i w trakcie odbioru nowego budynku będzie. A potem szlag ją trafi, bo np. piorun w nią strzelił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts