jaca1977ok 22.08.2024 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia Witam wszystkich serdecznie. Od dłuższego czasu chodzi mi po głowie zrobienie strefy prysznicowej z odpływem liniowym. Mam już wybrane miejsce gdzie zainstaluje ten odpływ liniowy. Z tego co się już dowiedziałem żeby to wszystko hulało jak należy musi być spadek 1-2% na metrze, a ja mam idealnie równo położone płytki których jak się okazało nie mogę zerwać. Muszę zastosować grunt szczepny. Problem na jaki napotkałem to że nie za bardzo wiem z czego zrobić ten spadek 1-2%....byłem ostatnio w marketach budowlanych i wszystkie zaprawy które mi polecał sprzedawca mają podana min. wysokość warstwy która średnio wynosi 10mm. Chciałbym się zapytac czy mogę ten spadek zrobić za pomocą kleju Atlas geoflex? I na tak przygotowane podłoże przykleić płytki używając tego samego kleju? Z góry dziękuję za wszystkie merytoryczne uwagi i propozycje. Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaca1977ok 22.08.2024 16:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia Dodatkowe informacje: Wielkość strefy to 120cm x 80cm Wielkość płytek to 30cm x 30cm Wysokość spadku to 10-12mm Nigdzie nie znalazłem informacji że nie powinno się robić takiego spadku elastycznym klejem jakim jest ww Atlas. Jedyne co znalazłem że nie wolno stosować nowego kleju na stary, ale w moim przypadku to będzie "nowy" klej na "nowy".... Mam rację czy się mylę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadiol 25.08.2024 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 10 do 12 mm grubości warstwy możesz uzyskać przy pomocy kleju grubo warstwowego. Na przykład Mapei Keraflex maxi. Jak nie masz doświadczenia, to najpierw ukształtuj spadek. A następnie klej płytki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 25.08.2024 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia Pamiętaj o izlolacji pod prysznicem to też ma swoją grubość i wymagania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts