Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

panele prysznicowe i wanny z hydromasażem

Slk

Recommended Posts

1. Najpierw prysznic:

W marketach budowlanych oferowane są różne panele prysznicowe w cenach powiedzmy 700-1000zł. Pytanie do użytkowników: czy wogóle warto rozglądać się za produktami w tym przedziale cenowym? Panele renomowanych marek z tego co się orientuję kosztują conajmniej 2000 pln. Czy takie tanie panele sprawdzają się? Czy jesteście zadowoleni i co moglibyście polecić?

2.. a teraz kąpiel ;-)

Podobne pytanie - czy warto zainwestować w wannę z hydromasażem kosztującą około 2000 pln? O ile się zorientowałem w tym przedziale są to wanny jedynie z tzw. masażem powietrznym. Pytanie do użytkowników: czy jesteście zadowoleni z zakupu i co moglibyście polecić?

pozdr.

Sławek

Myślałem i o wannie i o panelu....i doszedłem do....

W małej łazience, gdzie mam prysznic, zainstalowałem panel, który kosztował chyba koło 450 zł. Ma 5 dysz, słuchawkę i prysznic na górze. Póki co, jedyną jego wadą jest to, że bateria nie jest termostatyczna. Nie wiem jak będzie z trwałością...to dopiero przede mną. Kupiłem aż tak ani, bo porównywając jakość tego za 450 i tego za 2000 nie znalazłem niczego czym by się znacząco różniły.

Wanna z hydromasażem przepadła z kretesem. Podobno nie służy ona do mycia...a dla mnie wanna ma do tego służyć.

Sumując kasę zaoszczędzoną na panelu i wannie...wyszło mi, że mam saunę. I to jest dopiero przyjemność :) A jak zachce mi się już bardzo tych bąbelków, to sobie jakąś wkładkę kupię...wiem, że może idę półśrodkami...ale ten typ tak ma :)

Pozdrawiam

T.

Ja niestety najadłem sie taniego panelu w poprzednim domu.

Dysze pozapychały sie po roku, głowice przepuszczały po 1,5 a słuchwke szlak trafił po 2 latach. Elementy chromowane zaczeły obchodzić lub rdzewieć po 3 latach. Poza tym brak jakichkolwiek części zamiennych.

A bateria umywalkowa Grohe słuzyła ponad 4 lata i jak odchodziłem z tego mieszkania wygladała jak nowa.

Też kiedyś myślałam, że wanna z hydromasażem to normalna wanna tyle, że z bąbelkami. Tak jednak nie jest. Z lektury różnych artykułów wynika, że nie zaleca się stosowania mydła, płynów do kąpieli bo dysze się zanieczyszczają. Po prostu po każdej kapieli trochę tego w rurach zostaje i potem śmierdzi. Można oczywiście często czyścić ale to nie takie proste. My daliśmy sobie spokój z hydromasażami. Panel prysznicowy - bez komentarza... :roll:

Ja tez jestem zainteresowana tematem. Stoję przed dylematem wyboru panela prysznicowego. Przyglądałam się panelowi z koła 200T za ok. 3500, sprzedawca miał o nim bardzo dobre zdanie, ale nie jest on osobą postronną. Widziałam też panel w markecie za 450 zl, nawet sie nad nim zastanawiałam, ale sprzedawca zdecydowanie odradzał. Czekam na wasze opinie.

tani panel prysznicowy był dowyżucenia po 2 latach, zespsuło sie w nim po kolei wszystko co mogło sie popsuć, przy remoncie łazienki w ogóle z tego zrezygnowałam tym bardziej ze prysznic biore szybko rano i tak nie mam czasu na masaże. Co innego wanna z hydromasażem! Cudowne urządzenie i absolutnie nie zgadzam sie z głosami krytycznymi, korzystam ze wszystkich normalnych płynów, dysze jescze nigdy sie nie zapchały (przez 2 lata) mimo, ze raz kompałam w niej nawet psa, z czyszczeniem nie ma wiekszego kłopoty niz z kazda inna wanną, jedynie trzeba ja dezyfekować co kilka tygodni, ale nalanie wanny, dolanie specjalnego płynu i włączenie hydromasażu nie jest chyba specjalnym obciążeniem. Polecam, ale raczej te droższe nie wierze w pół środki, tym bardziej, ze ważna jest regulacja dysz, która nie zawsze jes w tańszych, przydaje sie równiez podgrzewanie powietrza, którego nie mam i kiedy w łazience jest stosunkowo chłodno, bombardowanie chłodnymi bąbelkami może ma swói urok, ale naprzyjeniejsze nie jest. pozdrawiam

Ja wylicytowałem nowy panel prysznicowy sprzedawany przez niemiecką firmę Petrach na ebay'u. Robiła go jakaś mało znana niemiecka firma. Kosztował mnie w sumie z przesyłką 199 EURO.Oto mój panel:

http://adriatic_hr.webpark.pl/panel.jpg

Ma prysznic z góry, wyciąganą słuchawkę dolną z nastawą różnych strumieni wody, sześć dysz do masażu, lusterko, głowicę termostatyczną, pokrętła i oprawy dysz są metalowe (mosiężne chromowane) a nie jakieś tam "plastyki". Co prawda użytkuję go krótko, ale jestem zadowolony. Widziałem o wiele gorsze w sklepach i marketach po ponad 1500zł

• 1 month później...
  • 2 years później...
  • 3 years później...
  • 1 year później...