Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaki samochód?

izba

Recommended Posts

• Odpowiedzi 133
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Opel Vectra C kombi , poprzednio VW Passat też kombi ( ale nie ze względu na budowę tylko dla pieska , coby go komfortowo wozić :wink: )

Następny pewnie kombi ale jaki jeszcze nie wiadomo , może Volvo V40 ?

Pozdrowionka :)

Jaki to passacik? Rok, model, silnik? jak sie sprawował? Myśle o takim? A moż focus kombi?

Który lepszy? Cenowo na pewno pasat droższy........

Kombiaki górą!

Przed rozpoczęciem budowy zmieniliśmy samochód na taki którego nie będzie żal uzywać

do wożenia cementu, a przy okazji na codzień nie będzie kłopotliwy. To były nasz priorytety.

Wybór padł na Mercedesa W123 240 TD. 85 rocznik (koniec produkcji) - i nawet nie jest zbytnio

zajeżdżony. Na razie nawinał 520 tys km, na mrozie przy -10 zapala bez kłopotów. Spalanie

też nie jakieś astronomiczne - 8/100 km. Poza tym sentyment - nasze pierwsze auto to też

była "beczka" :D - i bardzo dobrze ją wspominamy.

z tego co wiem to właśnie IZAT ma najmocniejsze auto bo EVOVIII

ja mam Primere GT, oczywiście po tuningu, wcześniej miałem

Poloneza (bo Ojciec miał, no to i ja, pewnie i syn kupi ?), potem Vectra (słabe silniki), potem Xantia 2.0 w automacie (wygodna, słabe osiagi), teraz Nissan (średniak, ale niezawodny). Następne będzie v6 w automacie, już nigdy się nia nabiorę na silniczek typu 2.0 + wajcha ręczna. Tylko v6, albo v8 w automacie. Aha, byłem już w trakacje prawie kupowania Forda Cougara v6 i nie przetrzymał jazdy próbnej, "ford gowno wort ,a Opel jego brat" - czy jakoś tak to było

Opel Vectra C kombi , poprzednio VW Passat też kombi ( ale nie ze względu na budowę tylko dla pieska , coby go komfortowo wozić :wink: )

Następny pewnie kombi ale jaki jeszcze nie wiadomo , może Volvo V40 ?

Pozdrowionka :)

Jaki to passacik? Rok, model, silnik? jak sie sprawował? Myśle o takim? A moż focus kombi?

Który lepszy? Cenowo na pewno pasat droższy........

Nasz passacik to był model CL , poj. 1800 benzynka z 1992 roku a więc ten stary model ( nowy pojawił się chyba w 1997 ) .

Ale do dziś wspominamy go z łezką w oku , był świetny , komfortowo się nim jeździło , był super pakowny ....Mój mąż stwierdził , że gdyby miał okazję kupić ten model , tylko zupełnie nowy , z zerowym przebiegiem , nie zastanawiałby się ani sekundy . Nie miał tylko klimy , co czasami było pewną niedogodnością , ale szyberdach też nam wystarczał :)

Dużo taksówkarzy jeżdzi tymi passatami więc o czymś to świadczy .

Jeśli myślisz o tym nowym passacie (produkowanym od 1997 roku ) to słyszałam , że te pierwsze roczniki były niezbyt udane , często się psuły . Te najnowsze chyba mają lepszą opinię ale cenowo :evil: . Z focusem nie ma co porównywać bo focus to autko o klasę niższe , mniejsze , ale opinie o nim są dobre :)

Pozdrowionka - Maxtorka :)

Nasz passacik to był model CL , poj. 1800 benzynka z 1992 roku a więc ten stary model ( nowy pojawił się chyba w 1997 ) .

Ale do dziś wspominamy go z łezką w oku , .......

Oj tez kiedyś takim jeżdzilem i miło wspominam. Potem był Nissan vanete cargo 2,3d . w tego to wchodziło duuuuuuzo a teraz Lagunka kombiaczek,stary model 1,8 benzyna. Całkiem pojemna i jezdzi bez problemów, a ze zaczyna sie robić stara to rozgladam sie za czymś nowym i chyba Subaru Forester ale 2,0 a nie 2,5 bo to juz by przegiecie byloP przyspieszenie do 100 lepsze niż Porsche Cayne :)

A czy ktoś ma omegę- bo ja mam omegę b z automatem sedan wielkie auto i napęd z tyłu mogę robić bączki i brać zakręty bokiem ale pali po warszawce 14 jak jeżdżę 80 na godzinę po mieście to pali ok 10 a w trasie 8-10 przy 150/h gazu nie mam bo cena za instalację zwaliła mnie z nóg a badziewia nie założę .