Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Wszystkim entuzjastom techniki 2warstwoej proponuję oględziny takich ścian po kilku latach przy mocowaniach rynien spustowych . Na skutek silnych wiatrów pewne jest że w tych miejscach pojawią sie dziury pęknięcia. A powieszenie anteny - to wie;lkie ryzyko lub wielka odwaga.
  • Odpowiedzi 45
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Moj tatko wybral 3W blatowka/styropian/max narazie nie tynkujemy bo nie musimy a jesli taka potrzeba zajdzie to sie cos wymyli :wink: kolor faktura rodzaj itp

A dzieciaki a raczej wnuki jak beda chcialy to sobie zminia tynk albo i dociepla wedlug rzyczenia :lol: oraz nie beda mruczaly ze dziadek i ojcec wymyslili sobie elewacje z kamienia , klinkietu :D

pzw po to jest forum, żeby dyskutować. Do tego nie trzeba przecież zawsze być poważnym jak na pogrzebie. Ja lubię pogadać i pośmiać się. Ale skoro dla Ciebie najważniejszy jest licznik... no cóż.

Założyłęm kiedyś głupi wątek (czysto rozrywkowy) i co... mam się wstydzić. Ludzie się pośmiali i koniec. Przez chwilę nawet miał niezłą oglądalność. Za dużo mamy kłopotów na codzień by sobie żałować odrobiny uśmiechu. A merytorycznie o ścianach było już tyle napisane i w każdym z tych poważnych wątków pojawiał się jakiś zabawny element.

Śmiech pomaga w życiu. Nie wstydźmy się go. :D

A ja wybrałem 3W z warstwą elewacyjną z klinkieru (i wcale nie jestem "kasiasty" człowiek) - z conajmniej kilku dla mnie dość istotnych powodów.

Dawno się tak nie uśmiałem jak podczas czytania tego wątku :D

My mamy 3W z wełną i pustką i jesteśmy zadowoleni, na to tynk cem-wap. i po kłopocie. Fakt ściana pracochłonna, ale łatwiejsza niż 1W - mostki cieplne. Również cieplejsza. Mocniejsza niż 2W. Koszt wykonania taki sam (z grubsza licząc) jak podobnej 2W(licząc tynki)

Polecam 3W