swierol 30.08.2024 05:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2024 6 minut temu, swierol napisał: Odczytuje bezpośrednio z falownika. Zależało mi na takim ponieważ nie wiedziałem kiedy będę miał w tym domu internet. Internet jest ale z aplikacją do tej pory nie mogłem się uporać. Nie wiem czemu nie mogę edytować posta. Narazie dziękuje Panowie. Wychodzi na to, że najlepiej będzie jak zajmę się tą aplikacją i wtedy zobaczymy co ona pokaże. Pewnie nie wskaże nic wstecz ale nawet produkcja podczas już tych krótszych dni coś wyjaśni. Nie jestem w domu na codzień więc tutaj pojawie się kolejna trudność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kristoforokrk 31.08.2024 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2024 (edytowane) Sprawdz na liczniku energie oddana do sieci. Jesli nie masz jakiejs ogromnej autokonsumpcji rzedu 80-90% to powinno wiele wyjasnic, czy mozliwe jest, ze z 3.15kW masz przez 8msc juz 4.5MWh, albo u operatora np w Moj licznik czy innej stronce OSD. Ps. Kiedys na internetach bylo glosno o jakims bugu w sofcie Sofara, co zle przeliczal produkcje tzn wskazania zawyzajac je. To samo bylo gdy ktos przepinał w srodku zworki w generacji G3 by z 3.3kW zrobic sobie np 5.5kW. Wtedy na wyswietlaczu pokazywal wieksza.produlcje i uzysk ale to byl fake. Te zworki dzialaly tylko w Sofarach g1 i g2. Edytowane 31 Sierpnia 2024 przez Kristoforokrk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts