Gość 26.01.2005 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2005 Witam, jesteśmy na etapie zakupu materiałów. Dom będziemy budować z Maxa U-220. Co do stropu, rozpatrujemy dwie wersje: - teriva (jest w projekcie, wychodzi taniej) - ceramiczny (ceram) Pomóżcie mi wybrać . O terivie słyszałam i cuda i dobre opinie. Na temat stropów ceramicznych opinii z pierwszej ręki nie mam - większość inwestorów wybiera terivę ze względu na cenę. Czy strop ceramiczny ma jakieś właściwości, ze względu na które warto ponieść dodatkowe koszty (a powiem, że mamy na niego nienajgorszą ceną, chociaż zawsze wychodzi drożej od terivy)? BabaB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 26.01.2005 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2005 ja mam terive i myslę, że lepiej tę kaskę zaoszczedzona wydać na wykończeniówkę niż na strop Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plp 26.01.2005 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2005 Nie wiem czy dobrze rozumuję, ale, Czy pod terriva to strop gęstożebrowy z jakiegoś żużla, a ceramiczny to strop gęstożebrowy z pustaków ceramicznych ? Ja mam dom też z ceramiki, dlatego strop też mam ceramiczny, gęstożebrowy. Jest cieńszy od żużlowego, który też rozważałe. Jednak jeśli zdecydowałaś się stawiać dom z ceramiki, to może strop też. Trzeba uważać na jakość pustaków, miałem mnóstwo popękanych. Mnóstwo to 16 palet z 27 dostarczonych. Te 16 pojechało z powrotem do dostawcy. PL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekS 26.01.2005 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2005 Ja mam sciany z U 220, wiec strop tez wybrałem ceramiczny - Ceram B 50 i jestem zadowolony. Roznica miedzy stropami Ceram - Terriva polega przede wszystkim na materiale z ktorego wykonane są pustaki stropowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 26.01.2005 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2005 ja mam strop teriva z pustakami nie żuzlowymi tylko keramzytowymi, a dom stawiałem z ceramiki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 26.01.2005 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2005 ja mam strop teriva z pustakami nie żuzlowymi tylko keramzytowymi, a dom stawiałem z ceramiki Wojtku, czy są też belki keramzytowe? Nie chce mi się szukać - co dokładnie kryje się pod hasłem keramzyt? Plp - z jakiej firmy zamawiałeś te "wyjątkowo trwałe" pustaki? Jeśli z Harasiuków, mogę jeszce zmienić zdanie co do cegielni BabaB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 26.01.2005 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2005 belki są betonowe, zbrojone, natomiast pustaki stropowe sa keramzytowe - ja strop kupowałem w firmie Konbet - http://www.konbet.com.pl, wejdż na ich stronę i popatrz na asortyment, kupowac nie trzeba ale zawsze to jakies źródło dodatkowej wiedzyja miłem dość duży strop ale na 40palet pustaków może z 5 szt było oszkodzonych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts