Quantis 28.08.2024 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia (edytowane) Dzień dobry, Na wstępie zaznaczę, że jestem totalnym amatorem, który wykańcza mieszkanie w stanie deweloperskim - w związku z tym to, co jest osiągalne dla amatora - próbuję zrobić sam Tak też było ze ścianami - tynki cementowo-wapienne, wyszlifowane, grunt Knauf Universalgrund nałożony, dwie warstwy gładzi Knauf Roll&Spray nałożone wałkiem - finalnie, jak na pierwszy raz, uważam, że wyszło dobrze. No i teraz do sedna - zostawiłem ściany z dwiema warstwami gładzi z myślą, że przeszlifuje je za ok. miesiąc (terminy goniły, fachowiec od łazienki wszedł, brak możliwości syfienia szlifowaniem). Dopiero teraz znalazłem informację producenta tejże gładzi, że "Można szlifować nawet do dwóch tygodni od nałożenia." - no i pytanie - co się może stać jeśli zrobię to po miesiącu? Jest jakaś szansa, że cała praca pójdzie na marne? Jak to rzeczywiście jest? Po przekroczeniu 2 tygodni będzie się ciężko szlifowała, odpadała, kruszyła? Nawet do głowy mi nie przyszło, że gładź może mieć "termin ważności" na ścieranie. Z góry dzięki za podpowiedzi i wyrozumiałość Edytowane 28 Sierpnia przez Quantis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts