me1 26.01.2005 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2005 Mam problem już wcześniej o tym pisałem , prowadzę budowę domku mój inspektor nadzoru zmarł i nie wiem co dalej z dziennikiem budowy. Mam w dziennik wpis jeszcze od tego inspektora że budowa jest w stanie surowym zamkniętym, a nie mam zsdnych wpisów o wykończeniu. Czy takie wpisy są potrzebne? Czy muszę szukać nowego inspektora i jeszcze raz mu płacić ?? Czy jak przerwę budowę na dwa lata to będę musiał starać się o nowe pozwolenie budowy( mam już w dzienniku wpis o stanie surowym zamkniętym). Za pomoc z góry dzięki MIKI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneska 26.01.2005 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2005 koniecznie zgłos do PINBu że nastąpiła zmiana na stanowisku kierownika budowy. musisz dostarczyć jego oświadczenie o podjęciu obowiązków, zaświadczenie z izby i kopię uprawnień. n owy kierownik dokona wpisu w dzienniku, że przejmuje budowę i na jakim etapie. ponieważ niedługo będziesz składał dokumenty "na użytkowanie" więc będzie ci niezbędne oświadczenie kierownika budowy nt. wykonanych robót i nawet jesli teraz wydaje ci się to działanie bezcelowym, to jednak urzędnicy w PINBie będa tego wymagać. ten nowy kie powodzenia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneska 26.01.2005 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2005 ten nowy kie coś mi zjadło bardzo ważny kawałek chodzi o to że ten nowy kierownik budowy bedzie pilnował wpisów co dwa lata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts