Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Przytulny dom NatkiB

Recommended Posts

• Odpowiedzi 131
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Właśnie, Natka, to jest przytulny domek.

Podobają mi się w szczególności:

- mebelki z kutego metalu, lustro - miodzio!

- mozaika w łazience (czy może to płytki a la mozaika? bo nie widzę dobrze?) i ta póleczko-ławeczka koło wanny.

- podłogi

- okna na górze.

Gratulacje!

mozaika w łazience (czy może to płytki a la mozaika? bo nie widzę dobrze?) i ta póleczko-ławeczka koło wanny.

okna na górze.

zgadłaś - to płytki a la mozaika :)

okna na górze.

ech z tymi oknami mam problem - pod skosami nie da się zawiesić żadnych firan. Znalazłam już rozwiązanie - plisowane rolety - cudo! Ale drogie (prawie 800 zł na jedno okno, a ja mam takie 4). Firma, która montowała mi żaluzje drewniane ma je w swojej ofercie, ale poradzili, żeby czekać do końca lutego (negocjują jakieś obniżki)..

Napisz coś więcej o tych roletach :D

Rolety montuje się w wewnętrznej częsci okna (zasłaniają tylko szybę). Wyglądają jak wachlarz - dlatego idealnie nadają się do nietypowych okien (trójkątnych, półokrągłych i okrągłych - w firmie widziałam świetne aranżacje, których niestety nie ma na ich stronie internetowej http://www.anwis.pl). Oczywiście są w różnych kolorach.

Śliczny domek i wnętrza. Bardzo mi sie podoba. Przestronnie i jasno.

No i wreszcie mogłam zobaczyć tę "sławną" płytę mosiężną przed kominkiem :wink: . Prezentuje się bardzo ładnie i kominek też.

Lustro bomba.

Myślę, że wiklinowy kosz we wnęce w łazience będzie pasował jak znalazł.

Łazienka bardzo ładna i płytki tak fikuśnie ulożone. A fliziarza polecisz?

Napisz proszę coś więcej na temat tych rolet, bo mam bardzo podobny kształt okien na poddaszu i gdzie się mieści ta firma, bo nie mogę znależć ich adresu na stronie.

Rolety plisowane to to samo co żaluzje pionowe?

A kanapę w salonie gdzie kupiłaś?

Przeczytałam mój post i wygląda trochę jak "przesłuchanie", ale mam nadzieję, że się nie obrazisz.

Myślę, że wiklinowy kosz we wnęce w łazience będzie pasował jak znalazł.

już jest :) wprawdzie nie udało mi się zdobyć nic na wymiar, ale kupiłam dość duży i nawet nieźle wygląda

A fliziarza polecisz?

niestety :( wyemigrował do Niemiec :( szkoda, bo chciałam, żeby zrobił mi kilka poprawek w dolnej łazience

Napisz proszę coś więcej na temat tych rolet, bo mam bardzo podobny kształt okien na poddaszu i gdzie się mieści ta firma, bo nie mogę znależć ich adresu na stronie.

Rolety plisowane to to samo co żaluzje pionowe?

Przedstawicie firmy w Krakowie jest na Bronowickiej "Rosz-dekor" (tuż obok tego nowego apartamentowca. Zerknij na stronę http://www.anwis.pl - tam można te rolety obejrzeć (nie, to nie są żaluzje pionowe). W rzeczywistości prezentują się jeszcze lepiej niż na tych marnych zdjęciach

A kanapę w salonie gdzie kupiłaś?

u "Witka"

ale mam nadzieję, że się nie obrazisz.

cała przyjemność po mojej stronie! :)[/code]

Ładniusi domek.

Bardzo mi się podoba kuchnia, czy masz wystarczająco miejsca w szafkach na dole, że nie dałaś szafek wiszących? Prawdę mówiąc wygląda to bardzo fajnie. Lustro jest bajeranckie i "elementy kominkowe" w salonie. Wszystko cieplutkie. Powiedz jak się mieszka w nowym domku, jak długo mieszkacie? Czy coś byś zmieniła wcześniej, żeby teraz było lepiej? Może wszystko jest super, bo na takie wygląda :)

Pozdrawiam i życzę wielu wspaniałych chwil w cieplutkim domku :)

Ładniusi domek.

Bardzo mi się podoba kuchnia, czy masz wystarczająco miejsca w szafkach na dole, że nie dałaś szafek wiszących? Prawdę mówiąc wygląda to bardzo fajnie. Lustro jest bajeranckie i "elementy kominkowe" w salonie. Wszystko cieplutkie. Powiedz jak się mieszka w nowym domku, jak długo mieszkacie? Czy coś byś zmieniła wcześniej, żeby teraz było lepiej? Może wszystko jest super, bo na takie wygląda :)

Pozdrawiam i życzę wielu wspaniałych chwil w cieplutkim domku :)

dzięki za tyle miłych słów :)

Projektując kuchnię chciałam uniknąć "wnętrzarskiej sztampy" jaką widziałam w czasopismach, poza tym chciałam nadać kuchni lekkości - stąd pomysł o zastąpieniu szafek górnych stalowymi, ażurowymi półkami. A miejsca w dolnych szafkach jest sporo i wszystko weszło.

W domu mieszkamy od 3 grudnia ub. roku. Mieszka się SUPER :) Co bym zmieniła.... Brakuje mi miejsca w dolnej łazience na prysznic (dla gości) i może ciut rozjaśniłabym sypialnię świetlikiem w dachu... To chyba wszystko (narazie :) )