Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Izolacja okna balkonowego

Fanromek46

Recommended Posts

• 4 weeks później...

Wynajem, więc możliwości są ograniczone.

Właśnie tu robię burzę mózgów,,,

Owiń tkaniną (dla wyglądu) trochę izolacji z płyty piankowej i użyj wytrzymałego rzepu, aby przymocować ją do ościeżnicy? Pomyśl o czymś w rodzaju ekranu Shoji, ale półszczelnego.

Prawdopodobnie weźmiesz 2 arkusze izolacji, aby je zakryć, więc może przyklej paski skóry lub takie jak zawiasy, aby połowa desek mogła być otwarta dla światła, wyjścia lub widoku, jeśli zajdzie taka potrzeba?

Opraw płytę piankową, może wytnij w niej małe „okienek” wypełnione plexi lub plexi z witrażową folią winylową,… Myślę, że płytę piankową możesz też pomalować lateksem lub akrylem.

Oszczędny shabby chic! KUPA ŚMIECHU

image.png

Edytowane przez bevvet

W dniu 28.09.2024 o 16:08, bevvet napisał:

Wynajem, więc możliwości są ograniczone.

Właśnie tu robię burzę mózgów,,,

Owiń tkaniną (dla wyglądu) trochę izolacji z płyty piankowej i użyj wytrzymałego rzepu, aby przymocować ją do ościeżnicy? Pomyśl o czymś w rodzaju ekranu Shoji, ale półszczelnego.

Prawdopodobnie weźmiesz 2 arkusze izolacji, aby je zakryć, więc może przyklej paski skóry lub takie jak zawiasy, aby połowa desek mogła być otwarta dla światła, wyjścia lub widoku, jeśli zajdzie taka potrzeba?

Opraw płytę piankową, może wytnij w niej małe „okienek” wypełnione plexi lub plexi z witrażową folią winylową,… Myślę, że płytę piankową możesz też pomalować lateksem lub akrylem.

Oszczędny shabby chic! KUPA ŚMIECHU

image.png

i got this...  https://omegle.onl/ 

• 3 weeks później...

Czasem używam płyt piankowych do zasłaniania okien podczas najzimniejszych dni w środku zimy. To naprawdę bardzo pomaga, ale mam jeden problem: może powodować kondensację, a nawet tworzenie się lodu po wewnętrznej stronie szyby. Skrapla się wtedy na parapet lub podłogę i może spowodować bałagan, a nawet uszkodzenie drewna. Gdybyś znalazł sposób na umieszczenie estetycznych, hermetycznych okiennic z pianki piankowej na ZEWNĄTRZ przesuwnych szklanych drzwi, byłoby to idealne rozwiązanie. Im grubszy, tym lepiej. Mam trochę złomu 2,5-calowej niebieskiej płyty, której używam, a cena wynosi około R-12,5.