MaBi 20.05.2005 10:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2005 A gdzie taki Raypath można dostać i ile kosztuje? I czy to nie jest szorstkie tzn czy nie rysuje szyby, bo jak to jest jakiś drapak (jak kiedyś druciaki do przypalonych garów) to ja podziekuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aaalicja 20.05.2005 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2005 Czyściki Raypath są mięciutkie - niczego ci nie porysują! Ja używam ich do czyszczenia szyb nie tylko w kominku ale także okiennych, luster, kafelków, mebli, sprzętu AGD. Mam także jeden a aucie do przecierania szyb. Niestety nie dostaniesz ich w sklepie, ja kupiłam w sprzedaży bezpośredniej - od człowieka który je sprzedaje. Za rękawicę zapłaciłam coś ok.220 zł i mam ją parę lat. Jak jesteś zainteresowany to podam namiary, tylko muszę ich poszukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alexander 24.05.2005 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2005 Ja uzywam kominek bardzo intensywnie już od 9 lat. przez 8 lat był moim podstawowym ogrzewaniem domu i naczelna reguła /w/g mnie/ to używać suche drewno, obojętnie miekkie czy twarde, i wystarcza codziennie przetrzeć szybki papierem toaletowym /twardym , jeszcze z epoki radosnego socjalizmu/. A jeśli pali się mokrym drewnem, to kopcic sie będzie i czyszczenia duuużo No i efekt grzewczy dużo gorszy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 28.06.2005 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2005 No i skąd teraz weźmiesz ten papier... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alexander 28.06.2005 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2005 No i skąd teraz weźmiesz ten papier... Cześć Na razie mam jeszcze 4 rolki. To mi wystarczy, tak myślę jeszcze na 1.5 sezonu, a jeśli bedzie taki jak w tym roku no to po jednym mi braknie i wtedy bedę sie martwił. A może coś mi doradzisz??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandar 28.11.2005 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2005 dorwałem dobry środek o nazwie Sidol, sprowadzają go z Niemiec. Polskie środki są mało efektywne. Pianka tego środka nie spływa i jest dość wydajna i co najważniejsze skuteczna. Problemy z szybami to najczęściej mokre nie wysezonowane drewno. Dobre drewno do kominka musi suszyć się 1.5 roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Filo 29.11.2005 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2005 U mnie najlepiej sprawdza się SANNprofi (http://www.sann.pl) od niedawna dostępny w LeroyMerlin. Pozdr, JN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jus 01.12.2005 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2005 a czym wyczyścić front wkładu kominka, został trochę zachlapany farbą Tikurrilla i wygląda teraz po czyszczeniu szarawo, czyściłam różnymi środkami, ale nie mogę pozbyć się białego nalotu, wydaje mi się, że schodzi farba z wkładu - kominek tarnava Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
georgio 07.12.2005 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2005 Ja przetarłem kominek po sezonie zwykłym olejem jadalnym.Prawie nie paliłem nim przez lato więc nie pachniało frytkami . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patos 07.12.2005 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2005 Czymkolwiek będziesz czyścił, to i tak najlepszy efekt da pomalowanie oryginalną farbą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymon1719500247 13.12.2005 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2005 najlepiej płynem do szyb piekarnika ,,TYTAN'' schodzi łatwo z piekarników a szczególnie z szybki kominkazarówno funkcjonalny i efektowny:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rml2 15.12.2005 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2005 Tylko używam "Tytana" - dobry i tani ( ale ja to robię tylko 2 razy do roku )-mam szybe z pirolizą i wbrew obiegowym opiniom na tym forum o denaturowatym wyglądzie tego wynalzaku i jego skuteczności - polecam jak najbardziej ten rodzaj szyby i do niej Tytan -ale tylko z wewnatrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiaterwiater 19.12.2005 23:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2005 Wszystko lepsze od popiołu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
saip 30.11.2013 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2013 Przeczytajcie to potwierdzam ten Alex to rewelka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slavo77 07.01.2014 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2014 Nie zgadzam się, że polskie środki się nie nadają. Ja używam Villa - specjalny środek do czyszczenia szyb kominkowych. Można go kupić w sieci Piotr i Paweł, widziałem też w jakimś dużym Tesco. Okazuje się, że nasi potrafią robić dobrą chemię czyszczącą. Jedna uwaga - jest to aktywna piana i trzeba pamiętać, że po spryskaniu szyby trzeba poczekać kilka minut, aż Villa sama popracuje. Później wystarczy wytrzeć szybę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miciu 09.01.2014 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Używam multi-płynu W-5 do usuwania tłuszczu, sadzy itp. ( w pomarańczowej butelce ze spryskiwaczem ), potem wycieram ręcznikiem jednorazowym. U mnie się sprawdza najlepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jm.yarec 12.01.2014 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 Co zrobić, żeby ta szyba się tak nie brudziła?. coś na wesoło : szybę zdemontować i zafoliować próżniowo następnie w dużym neseserze (np.Samsonite) zamknąć używając przed zamknięciem uszczelniacza dekarskiego i gotowe, nawet po 20 latach szyba z kominka będzie czyściutka (o ile była przed tym czyszczona zmywarką wysokotemperaturową). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzenaew 17.01.2014 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2014 Kurcze tez kiedyś miałam taki produkt - jakies niemiecki który od razu zmywał wszystkie zanieczyszczenia, ale to natychmiast. Nie równał się z innymi . Niestety nie pamietam jaka miał nazwę . Był w takim rozpylaczu jak płyny do szyb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
i.buczyńska 19.01.2014 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2014 (edytowane) Witaj. Mój teść stosuje do czyszczenia kominka specjalną piankę (nazwy nie pamiętam, ale mogę zdobyć ) i czyści gazetą. Działa elegancko. Pozdrawiam Edytowane 19 Stycznia 2014 przez i.buczyńska przestawienie liter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts