Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Podłogi dębowe, bez bariery paroszczelnej

ceherr

Recommended Posts

Moja żona i ja przebudowaliśmy nasz dom w Phoenix w Arizonie. Ogromny projekt, do zakończenia 11 miesięcy.

Podłogi dębowe ułożone na płycie betonowej. Sześć miesięcy po przeprowadzce wszędzie rośnie pleśń. Nasz GC i jego zastępca przyszli do domu i powiedzieli, że nie ułożono paroizolacji, ponieważ nie ma takiej potrzeby; wszystko, co czytam w Internecie, mówi inaczej, a instrukcje producenta dotyczące montażu wymagają stosowania paroizolacji. Sub powiedział, że nigdy nie czytał instrukcji, ponieważ działa w branży od 15 lat i nie było żadnych problemów.

Jesteśmy naprawdę zdenerwowani, że nasz nowy dom nie jest bezpieczny ze względu na pleśń.

Chciałbym poznać opinie na temat tego, czy według Was standardem jest umieszczanie paroizolacji pomiędzy drewnianą podłogą a płytą betonową.

On 9/4/2024 at 4:15 AM, ceherr said:

Moja żona i ja przebudowaliśmy nasz dom w Phoenix w Arizonie. Ogromny projekt, do zakończenia 11 miesięcy.

Podłogi dębowe ułożone na płycie betonowej. Sześć miesięcy po przeprowadzce wszędzie rośnie pleśń. Nasz GC i jego zastępca przyszli do domu i powiedzieli, że nie ułożono paroizolacji, ponieważ nie ma takiej potrzeby; wszystko, co czytam w Internecie, mówi inaczej, a instrukcje producenta dotyczące montażu wymagają stosowania paroizolacji. Sub powiedział, że nigdy nie czytał instrukcji, ponieważ działa w branży od 15 lat i nie było żadnych problemów.   https://routerlogin.uno/

Jesteśmy naprawdę zdenerwowani, że nasz nowy dom nie jest bezpieczny ze względu na pleśń.

Chciałbym poznać opinie na temat tego, czy według Was standardem jest umieszczanie paroizolacji pomiędzy drewnianą podłogą a płytą betonową.

I got this,...