silnor3ki 06.09.2024 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września Witam Potrzebuję podpowiedzi w jaki sposób wylać betonową podłogę (grubości +/- 5 cm ) pod płytki (gres techniczny) aby ta podłoga miała spadek do środka do kratki Szukałem jakichś filmów w necie, porad itp itd ale niestety nic nie znalazłem. Są filmy ale już z układania płytek , ale przygotowania samej wylewki pod płytki nie ma, a z tego co się już dowiedziałem, to robienie spadku za pomocą kleju do płytek to słaby pomysł, najlepiej już na etapie lania betonowej podłogi pod płytki zrobić spadek. Tylko pytanie moje jest też takie, czy konieczna jest koperta w takim przypadku gdzie będzie kratka na środku garażu ( z czym się wiąże później ciecie płytek i układanie w kopertę, co mi się nie podoba zbytnio) czy idzie zrobić spadek jakoś w taki sposób aby woda spływała ale nie trzeba będzie układać w kopertę tych płytek ? podłoga jest nieduża - 6m x 3,5m z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 07.09.2024 00:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września Ukladanie w koperte w grażu się niepodoba? To zrób odpływ liniowy środkiem i dwa spadki po 1,75cm. Beton się ściąga najczęściej po rurkach, czasem po deskach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
silnor3ki 09.09.2024 11:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września w kopertę ciecie płytek mi sie nie podoba, jak dla mnie nie fajnie to wygląda (mam na myśli ciecie w kopertę od rogów pomieszczenia nie tylko parę płytek przy kratce - bo to akurat by jeszcze było akceptowalne) dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts